Poszli na największego schabowego. Popatrzyli na jego wielkość oraz paragon i nie wierzyli

Youtuberzy z kanału "Życie zaczyna się po 40." odwiedzili restaurację w Rogalinku, która słynie z największego kotleta schabowego w Polsce. Cena okazała się pozytywnym zaskoczeniem.

Youtube - screen z kanału ŻYCIE ZACZYNA SIĘ PO 40Youtube - screen z kanału ŻYCIE ZACZYNA SIĘ PO 40
Źródło zdjęć: © YouTube
Marcin Michałowski

Kotlety schabowe są nieodłącznym elementem kuchni polskiej. To danie, które gości na naszych stołach zarówno na co dzień, jak i od święta. Popularność schabowych nie maleje, a ich ogromne porcje potrafią zaskoczyć niejednego łasucha. Jednak, ile trzeba zapłacić za największy kotlet schabowy w Polsce? Popularni Youtuberzy postanowili to sprawdzić.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Ten przepis pozwoli ci odkryć gołąbki na nowo. Tradycyjny obiad w nowoczesnym wydaniu

Ile kosztuje największy kotlet schabowy w Polsce?

Youtuberzy z kanału "Życie zaczyna się po 40." postanowili sprawdzić, ile kosztuje największy kotlet schabowy w kraju. Mężczyźni odwiedzili restaurację Bistro Magiczna Kuchnia w Rogalinku koło Poznania, która słynie z tych wyjątkowych dań.

Ogromny schabowy, który zamówili Youtuberzy, ważył aż 1,5 kilograma. Był tak duży, że nie mieścił się na talerzu. Kotlet podano na patelni, w której pod nim znajdowały się frytki oraz krążki cebuli. Oddzielnie podano także surówki.

REKORDOWY KOTLET SCHABOWY w PL?!

Youtuberzy byli pod ogromnym wrażeniem wielkości schabowego. Szacowali, że ma on około 1500 kalorii. Co więcej, ogromną porcję mięsa obtoczono w niewielkiej ilości panierki. Był doskonale doprawiony i rozpływał się w ustach. Kosztował tylko 33 złote.

Mężczyźni zamówili jeszcze żurek w wielkopolskim bistro. Zupa miała domowy smak i była delikatnie kwaśna. Ocenili, że żurek bardzo dobrze smakuje. Taka zupa w Bistro Magiczna Kuchnia kosztuje z kolei 16 zł.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej