Oto genialny przepis na babeczki z dodatkiem kultowego batonu. Takiej mieszance nie jesteśmy w stanie powiedzieć nie! Zresztą za moment sama się przekonasz.
Pyszności
Składniki:
Babeczki
1,5 szkl. mąka
1/3 szkl. cukier biały
1/3 szkl. cukier brązowy
1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
1 szczypta sól
200 ml mleko
150 g masło roztopione
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
6 szt. baton mars
Krem maślany
400 g cukier puder
6 łyżek mleko
130 g masło miękkie
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą: mąkę, cukier biały i brązowy, proszek do pieczenia oraz sól.
2. W drugiej misce wymieszaj: mleko, jajka, ekstrakt waniliowy oraz roztopione masło.
3. Połącz mokre i suche składniki.
4. Następnie umieść 1/2 masy w formie na muffiinki. Dodaj kawałek marsa i uzupełnij masą. Wstaw do piekarnika na 18 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
5. W międzyczasie przygotuj krem maślany, łącząc ze sobą: miękkie masło, cukier oraz mleko. Umieść krem na ostudzonych babeczkach. Dodaj również po kawałku batona. Smacznego!