Quiche szpinakowe

Quiche szpiankowe to nasza najnowsza propozycja na smaczną, szybką i prostą kolację. Ślinka cieknie od samego patrzenia 😋 Tego nie możesz przegapić!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 200 g boczek
  2. 200 g pieczarki
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 2 ząbki czosnek
  5. 250 g szpinak baby
  6. 50 g ser feta
  7. 30 g ser parmezan starty
  8. 50 g ser mozzarella starty
  9. 3/4 szkl. mleko
  10. 4 szt. jajka
  11. 1 łyżeczka pieprz z podziałem na pół

Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni podsmaż boczek. Następnie przełóż do miski i odstaw na bok.

Obrazek

2. Na tej samej patelni podsmaż pieczarki. Po chwili dodaj czosnek i świeży szpinak. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obrazek

3. W misce połącz jajka, mleko, parmezan oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. W formie na tartę umieść mieszankę ze szpinakiem, podsmażony boczek i fetę.

Obrazek

5. Następnie dodaj jajeczną mieszankę i posyp na wierzchu mozzarellą. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej