Pyszna rolada z kremem czekoladowym

Rolada z kremem czekoladowym nigdy się nam nie przeje, dlatego bardzo chętnie po nią sięgamy. I oto kolejny przepis, który sprawdzi się w tej roli doskonale!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 5 szt. jajka z podziałem na białka i żółtka
  2. 130 g cukier z podziałem na 30 i 100 g
  3. 100 g mąka
  4. 15 g kakao
  5. 2 łyżeczki cukier wanilinowy
  6. 300 g krem czekoladowy
  7. 1 szkl. polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

1. Ubij białka z cukrem (30 g).

Obrazek

2. Następnie zmiksuj ze sobą żółtka i cukier. Po chwili dodaj ubite białka,

Obrazek

3. ...mąkę i cukier wanilinowy. Delikatnie połącz.

Obrazek

4. Podziel masę na dwie miseczki. Do jednej dodaj kakao

Obrazek

5. Z mieszanki z kakao stwórz prostokąt na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 8 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Potem umieść na wierzchu drugą część mieszanki i ponownie umieść w piekarniku - tym razem na 10 minut.

Obrazek

6. Ostudzony biszkopt ułóż na folii spożywczej. Następnie rozprowadź na cieście krem czekoladowy i zwiń w rulon. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

Obrazek

7. Wyjmij roladę z lodówki i usuń folię. Polej polewą czekoladową i wstaw ponownie do lodówki na godzinę. I to wszystko!

Obrazek

8. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie