Schab będzie aromatyczny i soczysty. Patent Roberta Makłowicza jest niezawodny

Jak przygotować schab w perfekcyjnym wydaniu? Swoim patentem podzielił się sam Robert Makłowicz. Warto o tym wiedzieć.

Robert Makłowicz zdradził patent na soczysty schab Robert Makłowicz zdradził patent na soczysty schab
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, Instagram | robertmaklowicz_official

Na pewno zgodzisz się ze mną, że schab bardzo często gości na naszych stołach. Niestety nie zawsze wychodzi taki, jakbyśmy tego chcieli. Co zrobić, aby schab był jednocześnie soczystyaromatyczny? Czy istnieje jakieś skuteczne rozwiązanie dzięki, któremu praca ze schabem nie będzie już wielką niewiadomą? Efekty w końcu za każdym razem mogą być zupełnie inne.

Okazuje się, że jak najbardziej istnieje takie rozwiązanie. Trzeba tylko wiedzieć, jak to zrobić. I o tym będziesz dzisiejszy artykuł. 

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Genialne ciasteczka staną się hitem tej jesieni. Nie sposób oderwać od nich wzroku

Robert Makłowicz radzi

Myślę, że jeśli zapytano by Polaków o to, kto jest ekspertem kulinarnym w naszym kraju, nazwisko Makłowicz pojawiałoby się bardzo często. I nie ma w tym nic dziwnego, bo faktycznie pan Robert Makłowicz to już prawdziwa ikona kulinarna w Polsce. 

Od wielu lat edukuje on miliony Polaków na temat gotowania. Co warto dodać, oprócz sprawdzonych przepisówtrików kuchennych, dzieli się również rozległą wiedzą historyczną oraz zabawnymi anegdotkami. Nic więc dziwnego, że potrafi trafić do każdej grupy odbiorców — zarówno tych przed ekranami telewizorów, jak i użytkowników platformy YouTube. 

Dzięki prostemu patentowi schab wyjdzie idealny za każdym razem
Dzięki prostemu patentowi schab wyjdzie idealny za każdym razem © Adobe Stock | Yaruniv-Studio

Jaki patent na schab ma Makłowicz?

Wśród zrealizowanych materiałów filmowych, można znaleźć wiele odcinków, w których pan Robert pracował ze schabem. W jednym z takich wystąpień podzielił się również sprawdzoną metodą obróbki schabu, dzięki czemu mięso zawsze wychodzi soczystearomatyczne. W czym tkwi cały sekret?

Otóż schab należy wcześniej obsmażyć na patelni z każdej strony. W ten sposób, jak wyjaśnia pan Robert, szybciej zetnie się jego powierzchnia. A dzięki temu patentowi cenne soki schabu, zostaną w środku. Tym samym na pewno nie wyjdzie on mocno przesuszony.

Jak sam więc widzisz, wystarczy naprawdę niewiele, aby zapewnić sobie kulinarny sukces. Po nafaszerowaniu (jeśli akurat taką formę schabu wybrałeś) i doprawieniu go przyprawami z każdej strony, dobrze mięso obsmażyć z każdej strony na rozgrzanej i natłuszczonej patelni. Dopiero po krótkiej wizycie na patelni schab powinien trafić do piekarnika

Zanim się pożegnamy, koniecznie daj mi znać, czy znałeś wcześniej patent na przygotowanie soczystego schabu. A może znasz inne przydatne triki, które sprawdziłyby się tutaj idealnie? Jeśli tak, napisz mi o tym jeszcze dziś!

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości