Serduszkowa tarta jabłkowa

Pyszne i szybkie ciacho, w którym zakochacie się od pierwszego kęsa. My je uwielbiamy i nie potrafimy obejść się bez niego chociażby tydzień ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. ciasto do pizzy
  2. 5 szt. jabłka
  3. 5 łyżek cukier brązowy podzielone na 3 i 2
  4. 1 łyżka cynamon
  5. 1 szczypta gałka muszkatałowa
  6. 2 łyżki sok z cytryny
  7. 25 ml amaretto

Sposób przygotowania:

1. Z ciasta francuskiego wytnij koła i wydziel z niego serduszka. Z reszty ciasta również.

Obrazek

2. Z drugiego ciasta stwórz spód i wstaw do piekarnika (10 minut, temp. 190 stopni Celsjusza). Następnie umieść na upieczonym spodzie podsmażone na patelni jabłka, połącz je z 3 łyżkami cukru brązowego, cynamonem, gałką muszkatołową, sokiem z cytryny oraz amaretto.

Obrazek

3. Na wierzchu ułóż wcześniej wycięte koło i małe serduszka. Posyp cukrem i wstaw do piekarnika na 17 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Najlepszy dressing do jesiennej sałatki. Z takim wsparciem unikniesz infekcji
Najlepszy dressing do jesiennej sałatki. Z takim wsparciem unikniesz infekcji
Jest mięciutki jak chmurka i pachnie w całym domu. Idealny do kawy w jesienne popołudnie
Jest mięciutki jak chmurka i pachnie w całym domu. Idealny do kawy w jesienne popołudnie
Zrobiłam na przekąskę na babski wieczór. Jesienne smarowidło okazało się hitem
Zrobiłam na przekąskę na babski wieczór. Jesienne smarowidło okazało się hitem
Już wiem, jak przechowywać banany. Dłużej poleżą i nie ściemnieją
Już wiem, jak przechowywać banany. Dłużej poleżą i nie ściemnieją
W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca