Pyszne i szybkie ciacho, w którym zakochacie się od pierwszego kęsa. My je uwielbiamy i nie potrafimy obejść się bez niego chociażby tydzień ?
Pyszności
02.10.2018 | aktual.: 02.10.2018 16:00
Składniki:
2 szt. ciasto do pizzy
5 szt. jabłka
5 łyżek cukier brązowy podzielone na 3 i 2
1 łyżka cynamon
1 szczypta gałka muszkatałowa
2 łyżki sok z cytryny
25 ml amaretto
Sposób przygotowania:
1. Z ciasta francuskiego wytnij koła i wydziel z niego serduszka. Z reszty ciasta również.
2. Z drugiego ciasta stwórz spód i wstaw do piekarnika (10 minut, temp. 190 stopni Celsjusza). Następnie umieść na upieczonym spodzie podsmażone na patelni jabłka, połącz je z 3 łyżkami cukru brązowego, cynamonem, gałką muszkatołową, sokiem z cytryny oraz amaretto.
3. Na wierzchu ułóż wcześniej wycięte koło i małe serduszka. Posyp cukrem i wstaw do piekarnika na 17 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).