PrzepisDeserySerduszkowa tarta jabłkowa

Serduszkowa tarta jabłkowa

Pyszne i szybkie ciacho, w którym zakochacie się od pierwszego kęsa. My je uwielbiamy i nie potrafimy obejść się bez niego chociażby tydzień ?

Serduszkowa tarta jabłkowa
Pyszności

02.10.2018 | aktual.: 02.10.2018 16:00

Składniki:

  1. 2 szt. ciasto do pizzy
  2. 5 szt. jabłka
  3. 5 łyżek cukier brązowy podzielone na 3 i 2
  4. 1 łyżka cynamon
  5. 1 szczypta gałka muszkatałowa
  6. 2 łyżki sok z cytryny
  7. 25 ml amaretto

Sposób przygotowania:

1. Z ciasta francuskiego wytnij koła i wydziel z niego serduszka. Z reszty ciasta również.

Obraz

2. Z drugiego ciasta stwórz spód i wstaw do piekarnika (10 minut, temp. 190 stopni Celsjusza). Następnie umieść na upieczonym spodzie podsmażone na patelni jabłka, połącz je z 3 łyżkami cukru brązowego, cynamonem, gałką muszkatołową, sokiem z cytryny oraz amaretto.

Obraz

3. Na wierzchu ułóż wcześniej wycięte koło i małe serduszka. Posyp cukrem i wstaw do piekarnika na 17 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie