PrzepisMalinowy sernik z kruszonką z czekoladowym akcentem

Malinowy sernik z kruszonką z czekoladowym akcentem

Sernik z kruszonką to jeden z naszych ulubionych wypieków. A kiedy można połączyć go z pysznymi owocami, to już prawdziwa magia!

Malinowy sernik z kruszonką z czekoladowym akcentem
Pyszności

Składniki:

Spód i kruszonka

  1. 3 szkl. mąka przesiana
  2. 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  3. 1/3 szkl. kakao
  4. 1/3 szkl. cukier brązowy
  5. 1/3 szkl. cukier biały
  6. 1 szczypta sól
  7. 190 g masło miękkie
  8. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  9. 2 szt. jajka

Masa sernikowa

  1. 2 łyżki skrobia kukurydziana
  2. 1/3 szkl. cukier puder
  3. 1 opakowanie maliny
  4. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  5. 500 g ser z wiaderka do serników

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od przygotowania spodu na sernik i kruszonkę. W Tym celu połącz ze sobą: mąkę, cukier, kakao, cukier brązowy, proszek do pieczenia oraz sól.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: masło, jajka oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Odłóż 2 szkl. kruszonki na bok. Z reszty uformuj spód ciasta.

Obraz

4. W kolejnej misce przygotuj mieszankę z serem. Przy pomocy miksera połącz: ser, skrobię kukurydzianą, cukier puder oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

5. Przełóż połowę mieszanki serowej na spód ciasta. Następnie ułóż maliny i dodaj pozostałą część masy. Na wierzchu umieść kruszonkę.

Obraz

6. Sernik piecz przez godzinę (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz

Wybrane dla Ciebie