PrzepisSerowo-czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Serowo-czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Tym razem mamy dla Was ślimaczki z ciasta francuskiego w serowo-czekoladowym wydaniu. Po prostu palce lizać!

Serowo-czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego
Frania

10.05.2019 | aktual.: 10.05.2019 13:10

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

O naszej kombinacji nie da się łatwo zapomnieć, dlatego już teraz musisz poznać całą recepturę ?

Składniki:

  1. 130 g mascarpone
  2. 130 g ricotta
  3. 1/4 szkl. cukier puder
  4. 1/4 szkl. dropsy czekoladowe
  5. 1/2 łyżeczki cynamon
  6. 2 szt. ciasto francuskie
  7. 2 łyżki bita śmietana
  8. 1 szt. jajko

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: mascarpone, ricottę, cukier puder, czekoladowe dropsy oraz cynamon.

Obraz

2. Jako kolejny składnik dodaj bitą śmietanę. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obraz

3. Umieść farsz na cieście francuskim i zwiń w rulon.

Obraz

4. Następnie z dwóch ciast francuskich uformuj ślimaka. Posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Gotowy wypiek posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Obraz