Dzięki temu prostemu trikowi przygotujesz spaghetti, które można jeść rękoma!
Na pewno masz w domu foremkę na muffinki, którą dziś wykorzystamy w zupełnie inny sposób ?Już za chwilę poznasz sekret na przygotowanie spaghetti w formie babeczek.
Czy może istnieć lepsze połączenie? Moim zdaniem nie ?
Składniki:
- 200 g ugotowanego makaronu spaghetti
- 1,5 łyżeczki oliwy z oliwek
- 1 szkl parmezanu
- 3/4 szkl. sosu pomidorowego
- 6 klopsików
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą makaron, oliwę z oliwek i parmezan (3/4 szkl.) Dokładnie wymieszaj.
- W foremkach na babeczki umieść przygotowaną wcześniej mieszankę. Następnie w każdej przegródce umieść po łyżce sosu pomidorowego, na nim umieść klopsika i ponownie dodaj po łyżce sosu pomidorowego.
- Przed wstawieniem do piekarnika, posyp makaronowe babeczki parmezanem, który został. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Smacznego!