PoradyDzięki temu prostemu trikowi przygotujesz spaghetti, które można jeść rękoma!

Dzięki temu prostemu trikowi przygotujesz spaghetti, które można jeść rękoma!

Dzięki temu prostemu trikowi przygotujesz spaghetti, które można jeść rękoma!
Frania

17.09.2018 15:02, aktual.: 18.09.2023 12:18

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Na pewno masz w domu foremkę na muffinki, którą dziś wykorzystamy w zupełnie inny sposób ?Już za chwilę poznasz sekret na przygotowanie spaghetti w formie babeczek.

Czy może istnieć lepsze połączenie? Moim zdaniem nie ?

Składniki:

  • 200 g ugotowanego makaronu spaghetti
  • 1,5 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 szkl parmezanu
  • 3/4 szkl. sosu pomidorowego
  • 6 klopsików

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą makaron, oliwę z oliwek i parmezan (3/4 szkl.) Dokładnie wymieszaj.
  2. W foremkach na babeczki umieść przygotowaną wcześniej mieszankę. Następnie w każdej przegródce umieść po łyżce sosu pomidorowego, na nim umieść klopsika i ponownie dodaj po łyżce sosu pomidorowego.
  3. Przed wstawieniem do piekarnika, posyp makaronowe babeczki parmezanem, który został. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
  4. Smacznego!
Obraz
Koniecznie daj mi znać, co myślisz o takiej kombinacji ?
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także