Spaghetti z parówkami. Kryzysowy obiad w kilka minut

Szybkie spaghetti z parówkami przygotujesz z łatwością, mając zaledwie trzy proste składniki. Makaron z serdelkami w sosie pomidorowym to kryzysowy obiad w kilka chwil.

Spaghetti z parówkami- PysznościSpaghetti z parówkami- Pyszności
Ewa

Błyskawiczny przepis na obiad

Spaghetti nieodzownie kojarzy nam się z mięsnym sosem bolońskim i włoską kuchnią. Przygotowanie takiego sosu jest jednak czasochłonne i wymaga sporo cierpliwości. Jeśli chcesz przygotować szybki obiad, sięgnij po przepis z parówkami. Spaghetti z serdelkami to danie, które cieszy się dużą popularnością na całym świecie, a szczególnie wśród dzieci i młodzieży.

Jest to proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne danie, które można przygotować w kilka minut. Sos pomidorowy wzbogaca smak spaghetti z parówkami i nadaje mu aromatyczny zapach. Można go przygotować w kilka minut, używając krojonych pomidorów z puszki i przypraw, takich jak oregano, czosnek, sól i pieprz. Wybierz dobrej jakości parówki o prostym składzie.

Cały przepis krok po kroku znajdziesz na naszym kanale YouTube

Spaghetti z parówkami

Składniki:

  • 4 sardelki/parówki
  • 200 g makaronu
  • sos pomidorowy

Sposób przygotowania:

Z parówek usuń osłonkę (jeśli ja mają) i pokrój w dość grube plasterki. W każdym z nich umieść nitki surowego makaronu spaghetti, wbijając go w środek serdelka.

Spaghetti z parówkami- Pyszności
Spaghetti z parówkami- Pyszności

W dużym garnku zagotuj wodę i dodaj do niej sól. Wrzuć przygotowane konstrukcje z makaronu i parówek i gotuj, aż makaron będzie al dente. Zwykle jest to między 8 a 10 minut- zerknij na instrukcję na opakowaniu.

Spaghetti z parówkami- Pyszności
Spaghetti z parówkami- Pyszności

Ugotowany makaron z parówkami odcedź i przełóż na talerz. Polej całość sosem pomidorowym i udekoruj posiekaną natką pietruszki. Podawaj na ciepło.

Idealny przepis na obiad dla niejadka- trzy lubiane składniki i kilka minut w kuchni wystarczą, aby wyczarować smaczny posiłek.

Smacznego!

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej