Sto razy lepsza niż mizeria i surówka z kiszonej kapusty. Podaję do obiadu przez całą jesień

Szukasz pomysłu na szybki i łatwy przepis na surówkę? Surówka z kiszonych ogórków, jabłka i cebuli to idealny wybór. Jest pyszna, soczysta i uniwersalna. Pasuje do wielu dań, np. do kotletów schabowych, pieczonej karkówki czy kotlecików siekanych z kurczaka.

Surówka z ogórka kiszonegoSurówka z ogórka kiszonego
Źródło zdjęć: © Adobe Stock | ola20
Marcin Michałowski

Jesień to czas, kiedy mamy ochotę na smaki, które rozgrzewają i dodają energii. Surówka z kiszonych ogórków, jabłka i cebuli to pyszny dodatek do obiadu, który przygotujesz w mgnieniu oka. Jest wyrazista w smaku, soczysta i doskonale komponuje się z wieloma daniami.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Krążki z bagietki nafaszerowałam i podałam z prostym sosem. Śniadanie mistrzów

Surówka z kiszonych ogórków: prosty i smaczny dodatek

Wraz z nadejściem jesieni przychodzi czas na smaczne, rozgrzewające obiady. Szukasz dodatku, który urozmaici twoje dania i doda im wyrazistego smaku? Surówka z kiszonych ogórków to doskonały wybór. Przygotuj ją w kilka chwil, a jej intensywny smak zachwyci całą rodzinę.

Wypróbuj ten przepis i przekonaj się sam!

Składniki:

  • 7 ogórków kiszonych,
  • 1 jabłko,
  • pół cebuli,
  • 2 łyżki oleju,
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

  1. Ogórki pokrój w kostkę.
  2. Jabłko umyj i obierz ze skórki. Pokrój je w małą kostkę.
  3. Cebulę drobno posiekaj.
  4. Połącz wszystkie składniki w misce.
  5. Dopraw olejem, solą i pieprzem do smaku.
  6. Wymieszaj i gotowe!

Przepis na surówkę z kiszonych ogórków, jabłka i cebuli można wzbogacić o dodatki, np.:

  • posiekaną natkę pietruszki,
  • szczypiorek,
  • seler naciowy,
  • orzechy włoskie,
  • pestki słonecznika,
  • suszone owoce.

Surówka z kiszonych ogórków doskonale komponuje się z wieloma daniami. Możesz podać ją jako dodatek do kotletów schabowych, pieczonej karkówki czy kotlecików siekanych z kurczaka. Jej wyrazisty smak wspaniale zrównoważy inne składniki dania.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej