Świąteczny schab z farszem
Jak święta to i pyszny schab faszerowany ? I mamy idealną recepturę, która sprawdzi się w tej roli doskonale. Z nią każde święta będą udane ?
Składniki:
Schab i dodatki
- 1 kg schab
- 2 szczypty sól
- 2 szczypty pieprz
- 3 gałązki rozmaryn
- 4-5 szt. jabłka
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 1/2 szkl. bulion drobiowy
Nadzienie
- 40 g suszone borowiki
- 80 g suszone jabłka
- 400 g mielona wieprzowina
- 2 łyżeczki sól
- 2 łyżki masło
- 1 szt. cebula
- 2 ząbki czosnek
- 1 łyżeczka tymianek suszony
- 1 łyżeczka rozmaryn suszony
- 40 ml koniak opcjonalnie
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania: