Tęczowy deser bez pieczenia

Nasza dzisiejsza propozycja jest nie tylko mega prosta do przygotowania, ale też świetnie się prezentuje i smakuje :) Czyż to nie idealne połączenie?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 600 g serek homogenizowany
  2. 3 opakowania galaretki rożne kolory
  3. kolorowa posypka do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. W mikserze połącz ze sobą serek homogenizowany (200 g) i pierwszą przestudzoną galaretkę (rozpuszczoną w gorącej wodzie - 3/4 szkl.).

Obrazek

2. Następnie przelej mieszankę do formy i wstaw do lodówki do chwili, aż stężeje.

Obrazek

3. Powtórz cały proces z drugą galaretką. Ponownie użyj miksera i połącz ją z serkiem homogenizowanym. Przelej do formy i wstaw do lodówki.

Obrazek

4. I po raz trzeci połącz galaretkę z serkiem homogenizowanym. Wstaw do lodówki.

Obrazek

5. Posyp kolorową posypką i to wszystko :) Twoja ukochana będzie zachwycona :)

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥