Tort z blendera z owocami

Dzień Matki to wyjątkowa okazja, aby podziękować swojej mamie za całą miłość i opiekę jaką nas otoczyła. Jeśli więc szukasz dla niej wyjątkowego prezentu, trafiłaś w odpowiednie miejsce. Tort z blendera z owocami to idealna niespodzianka na słodko, która jest jednocześnie zdrową alternatywą dla tradycyjnego ciasta. W końcu zdrowie mamy jest najważniejsze ❤️

Obrazek
Frania

W przygotowaniu tego wyjątkowego wypieku pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

Ciasto

  1. 2 szkl. komosa ryżowa ugotowana
  2. 4 szt. jajka
  3. 3/4 szkl. olej kokosowy roztopiony
  4. 1/3 szkl. mleko migdałowe
  5. 50 ml espresso
  6. 3/4 szkl. cukier kokosowy
  7. 3/4 szkl. kakao
  8. 1 łyżeczka soda oczyszczona

Masa

  1. 3 łyżki erytrytol
  2. 2 puszki mleko kokosowe mocno schodzone
  3. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Sposób przygotowania:

1. W blenderze próżniowym połącz: ugotowaną komosę ryżową, jajka, olej kokosowy, mleko migdałowe,

Obrazek

2. ...cukier kokosowy, kakao, sodę oczyszczoną i espresso. Po połączeniu składników przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. W międzyczasie przygotuj krem. W tym celu zmiksuj: mocno schłodzone mleko kokosowe, ekstrakt waniliowy i erytrytol.

Obrazek

4. Upieczone i ostudzone ciasto podziel w poziomie na dwie części. Rozprowadź na spodzie połowę masy.

Obrazek

5. Teraz ułóż na wierzchu drugą część ciasta i dodaj pozostały krem. Na koniec udekoruj świeżymi owocami.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟