PrzepisTort z blendera z owocami
Tort z blendera z owocami
Dzień Matki to wyjątkowa okazja, aby podziękować swojej mamie za całą miłość i opiekę jaką nas otoczyła. Jeśli więc szukasz dla niej wyjątkowego prezentu, trafiłaś w odpowiednie miejsce. Tort z blendera z owocami to idealna niespodzianka na słodko, która jest jednocześnie zdrową alternatywą dla tradycyjnego ciasta. W końcu zdrowie mamy jest najważniejsze ❤️
Frania
25.05.2020 | aktual.: 16.08.2020 16:40
W przygotowaniu tego wyjątkowego wypieku pomógł nam blender próżniowy marki Philips.
Składniki:
Ciasto
- 2 szkl. komosa ryżowa ugotowana
- 4 szt. jajka
- 3/4 szkl. olej kokosowy roztopiony
- 1/3 szkl. mleko migdałowe
- 50 ml espresso
- 3/4 szkl. cukier kokosowy
- 3/4 szkl. kakao
- 1 łyżeczka soda oczyszczona
Masa
- 3 łyżki erytrytol
- 2 puszki mleko kokosowe mocno schodzone
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
Sposób przygotowania: