Genialne triki kulinarne, które z pewnością się przydadzą
Już za chwilę poznasz ciekawe triki kulinarne, które przyśpieszą i ułatwią wiele czynności w kuchni. Tego nie możesz przegapić ?
Sztuka kulinarna już niebawem stanie się prosta jak "bułka z masłem". Będziesz zachwycona ?
#1 Pieczenie pizzy
Wiele osób trzyma pizzę zbyt długo w piekarniku, a tym samym uzyskuje gumową przekąskę. Aby upieczona pizza była chrupiąca, umieść ją na 10-12 minut w temperaturze 250 stopni Celsjusza.
#2 Marchewki obieraj przed gotowaniem
Dzięki temu nie stracisz pięknego koloru smacznego i zdrowego warzywa.
#3 Majonez w lżejszej formie
Aby przygotować taki majonez, wystarczy, że w przepisie zamiast jajek użyjesz mleka.
Smak i lżejsza wersja jednocześnie!
#4 Kiedy miękkie, a kiedy zimne masło
Jeśli zależy Ci na kruchych wypiekach, w składnikach nie powinno zabraknąć zimnego masła. Z kolei miękkie masło najlepiej sprawdzi się przy wypiekach w miękkiej i puszystej formie.
#5 Idealny bulion
Aby bulion był w 100% smaczny i perfekcyjny, mięso i warzywa na wywar powinnaś wrzucić do zimnej wody.
#6 Sól
A skoro już mowa o gotowaniu bulionu, również sól powinna być dodawana jeszcze do zimnej wody.
#7 Perfekcyjne klopsiki
Co zrobić, aby uzyskać pyszne klopsiki, które nie będą się rozpadać? Do mięsa mielonego dodaj bułkę tartą i gotowe!
#8 Robienie naleśników będzie o wiele łatwiejsze
Aby ułatwić i przyśpieszyć cały proces, przygotuj mieszankę na naleśniki. Następnie przelej je do pustej i wyczyszczonej butelce po ketchupie. Przygotowanie naleśników będzie o wiele prostsze!
#9 Podziel mięso mielone na mniejsze porcje
Kiedy masz większą ilość mięsa, zamiast mrozić je w jednym kawałku, lepiej podziel je na mniejsze porcje. Dzięki temu nie zmarnujesz ani grama mięsa, a jego odmrożenie będzie o wiele szybsze i łatwiejsze.