Trio chocolade

Dziś przychodzimy do was z przepisem autorstwa Aleksandry Janowskiej, która należy do grupy "Nasze Pyszności". Jej przepis na kolorową babkę bez pieczenia cieszył się ogromnym zainteresowaniem. Tego nie można przegapić!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Warstwa z białej czekolady

  1. 100 ml woda zimna
  2. 12 g żelatyna
  3. 200 ml śmietanka 30%
  4. 200 ml mleko
  5. 150 g czekolada biała

Warstwa z mlecznej czekolady

  1. 100 ml woda
  2. 12 g żelatyna
  3. 200 ml śmietanka 30%
  4. 200 ml mleko
  5. 150 g czekolada mleczna

Warstwa z gorzkiej czekolady

  1. 100 ml woda
  2. 12 g żelatyna
  3. 150 ml śmietana 30%
  4. 150 ml mleko
  5. 200 g czekolada gorzka
Sposób przygotowania:

1. Wymieszaj ze sobą wodę i żelatynę. Mieszankę odstaw na chwilę do napęcznienia.

Obrazek

2. W rondelku połącz ze sobą mleko i czekoladę. Kiedy drugi składnik się rozpuści, dodaj śmietankę, a po chwili wcześniej przygotowaną żelatynę. Całość dokładnie wymieszaj i przelej do formy. Chłodź przez 3 godziny.

Obrazek

3. Przygotuj drugą warstwę z mlecznej czekolady, stosując się do instrukcji powyżej. Ponownie umieść deser w lodówce na 3 godziny.

Obrazek

4. Po tym czasie przygotuj ostatnią warstwę z gorzkiej czekolady (zgodnie z instrukcją powyżej). Po raz ostatni włóż babkę do lodówki na 3 godziny.

Obrazek

5. A oto jak prezentuje się efekt końcowy. Czyż nie wygląda genialnie?

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców