Trio chocolade

Dziś przychodzimy do was z przepisem autorstwa Aleksandry Janowskiej, która należy do grupy "Nasze Pyszności". Jej przepis na kolorową babkę bez pieczenia cieszył się ogromnym zainteresowaniem. Tego nie można przegapić!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Warstwa z białej czekolady

  1. 100 ml woda zimna
  2. 12 g żelatyna
  3. 200 ml śmietanka 30%
  4. 200 ml mleko
  5. 150 g czekolada biała

Warstwa z mlecznej czekolady

  1. 100 ml woda
  2. 12 g żelatyna
  3. 200 ml śmietanka 30%
  4. 200 ml mleko
  5. 150 g czekolada mleczna

Warstwa z gorzkiej czekolady

  1. 100 ml woda
  2. 12 g żelatyna
  3. 150 ml śmietana 30%
  4. 150 ml mleko
  5. 200 g czekolada gorzka
Sposób przygotowania:

1. Wymieszaj ze sobą wodę i żelatynę. Mieszankę odstaw na chwilę do napęcznienia.

Obrazek

2. W rondelku połącz ze sobą mleko i czekoladę. Kiedy drugi składnik się rozpuści, dodaj śmietankę, a po chwili wcześniej przygotowaną żelatynę. Całość dokładnie wymieszaj i przelej do formy. Chłodź przez 3 godziny.

Obrazek

3. Przygotuj drugą warstwę z mlecznej czekolady, stosując się do instrukcji powyżej. Ponownie umieść deser w lodówce na 3 godziny.

Obrazek

4. Po tym czasie przygotuj ostatnią warstwę z gorzkiej czekolady (zgodnie z instrukcją powyżej). Po raz ostatni włóż babkę do lodówki na 3 godziny.

Obrazek

5. A oto jak prezentuje się efekt końcowy. Czyż nie wygląda genialnie?

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥