Upycham ziemniaki w słoikach jak ogórki. Wyciągam, kiedy nie ma czasu na gotowanie

Ziemniaki to nieodłączny element polskiej kuchni. Choć ich obieranie i gotowanie może być czasochłonne, istnieje sposób na zaoszczędzenie czasu i wysiłku. Ziemniaki w słoiku to genialny patent, który pozwala na błyskawiczne przygotowanie pysznego obiadu bez zbędnego wysiłku.

Upycham ziemniaki w słoikach jak ogórki. Wyciągam, kiedy nie ma czasu na gotowanieUpycham ziemniaki w słoikach jak ogórki. Wyciągam, kiedy nie ma czasu na gotowanie
Źródło zdjęć: © Adobe Stock | Rimma_Bondarenko
Marcin Michałowski

Zapomnijcie o codziennym obieraniu i gotowaniu ziemniaków! Innowacyjny sposób pakowania ich do słoików sprawi, że będą gotowe do użycia w mgnieniu oka. Ziemniaki w słoikach to nie tylko oszczędność czasu, ale również sposób na zachowanie ich świeżości przez wiele miesięcy.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Dyniowa lasagne ze szpinakiem. Idealna na obiad dla całej rodziny

Ziemniaki w słoikach - rewolucja w kuchni

Jeśli nie lubisz obierania ziemniaków, to mam dla ciebie idealne rozwiązanie. Wystarczy raz na jakiś czas przygotować je w słoikach, a potem błyskawicznie podawać na stół. Ziemniaki w słoiku to idealne rozwiązanie dla zabieganych osób, które cenią wygodę i oszczędność czasu.

Jak przygotować ziemniaki w słoikach?

To banalnie proste. Do przygotowania ziemniaków w słoiku potrzebujesz jedynie ziemniaków, soli i słoików. Wystarczy obrać ziemniaki, pokroić je w kostkę lub talarki, zalać zimną wodą z solą i odstawić na 20 minut. Następnie odcedź ziemniaki, przełóż do wyparzonych słoików, zakręć je i pasteryzuj w garnku z wodą przez około 1,5 godziny.

Do słoików możesz dodać również inne warzywa, takie jak marchewka, pietruszka czy seler. Ziemniaki w słoiku mogą być również wykorzystywane do przygotowania sałatek, zapiekanek czy placków.

Tak przygotowane ziemniaki, mogą być przechowywane w chłodnym miejscu przez wiele miesięcy.

Ziemniaki w słoiku to genialny sposób na zaoszczędzenie czasu i ułatwienie sobie życia. Wypróbuj ten prosty przepis i przekonaj się, jak wygodne i praktyczne jest to rozwiązanie!

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej