Walentynkowa pizza w kształcie serca

Walentynkowa pizza w kształcie serduszka to idealny pomysł na romantyczną kolację. Co więcej, oprócz ciekawego kształtu, nasza pizza będzie wyróżniać się pięknym kolorem. To dopiero idealna kombinacja ❤️

Obrazek
Pyszności

Przy przygotowaniu walentynkowej pizzy pomógł nam Zoodler marki Philips.

Składniki:

Dodatki

  1. 2 łyżki sos do pizzy
  2. 50 g ser mozzarella
  3. 1 szt. burak ugotowany
  4. 50 g ser kozi pleśniowy
  5. 20 g rukola

Ciasto

  1. 200 ml sok z buraka
  2. 1 łyżka sól
  3. 225 g mąka typ 00
  4. 2 g świeże drożdże

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta. W tym celu połącz sok z buraka i sól. Następnie dodaj kilka łyżek mąki i świeże drożdże. Kiedy składniki ładnie się połączą, dodaj pozostałą mąkę.

Obrazek

2. Zacznij wyrabiać ciasto. Przydatne okażą się tu rękawiczki jednorazowe, ponieważ burak może zabarwić nam dłonie. Gotowe ciasto przenieś do miski, przykryj deską do krojenia i odstaw w ciepłe miejsce na 2 godziny.

Obrazek

3. W międzyczasie przygotuj sos i zzoodluj ugotowanego buraka.

Obrazek

4. Po 2 godzinach z wyrośniętego ciasta stwórz serduszko.

Obrazek

5. Na cieście rozprowadź sos i mozzarellę. Następnie dodaj buraki i kozi ser. Wstaw do piekarnika na 7 minut (temp. 250 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Gotową pizzę posyp świeżą rukolą. I walentynkowa pizza jest już gotowa!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej