Wege gratin

Jeśli kochasz warzywa i nie wyobrażasz sobie idealnego dania bez ich użycia, ten przepis powstał z myślą o Tobie. Same pyszności ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. batat obrany
  2. 1 szt. pasternak obrany
  3. 2 szt. czerwone buraki obrany
  4. 2 szt. fioletowy ziemniak obrany
  5. 1 szkl. mleko kokosowe
  6. 1/3 szkl. parmezan
  7. 1 łyżka suszony tymianek
  8. 3 ząbki czosnek
  9. 1/2 łyżeczki pieprz
  10. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. Obierz i pokrój w cienkie plastry wszystkie warzywa.

Obrazek

2. Następnie umieść je w formie do pieczenia jak na zdjęciu poniżej.

Obrazek

3. Nie zapomnij również o przygotowaniu zdrowego i pysznego sosu. W tym celu połącz ze sobą: mleko kokosowe, parmezan, suszony tymianek, czosnek, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Przelej sos do formy i wstaw do piekarnika na 55 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców