PrzepisWegetariańskie falafele

Wegetariańskie falafele

Wegetariańskie falafele
Pyszności

31.12.2019 15:00, aktual.: 16.08.2020 14:47

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Wegetariańskie falafele to nasza kolejna propozycja sylwestrowa. Nie dość, że świetnie smakują, to jeszcze łatwo je przygotować. To dopiero wyjątkowa i oryginalna kombinacja!

Przygotowanie wegetariańskich falafeli ułatwił nam w dużej mierze robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

  1. 1 łyżka kminek cały
  2. 1 łyżka kolendra cała
  3. olej do smażenia
  4. 250 g ciecierzyca gotowana w słoiku
  5. 1 szt. cebula
  6. 1-2 szt. ząbki czosnku
  7. 1 łyżka skórka z cytryny starta
  8. 1 pęczek natka pietruszki
  9. 3 łyżki mąka pszenna
  10. 1,5 łyżeczki sól
  11. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podgrzej kolendrę i kminek, aby uwolnić ich aromaty.

Obraz

2. W robocie kuchennym połącz: ciecierzycę, cebulę, ząbki czosnku, natkę pietruszki, skórkę z cytryny, sól, pieprz i wcześniej podgrzane przyprawy na patelni.

Obraz

3. Kiedy składniki się połączą, dodaj jeszcze mąkę pszenną. Z powstałej mieszanki uformuj małe kuleczki.

Obraz

4. Smaż je w rozgrzanym oleju.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także