Zmień zwykłe ziemniaki w genialną przekąskę. Potrzebujesz tylko 4 składników i 30 minut

Jeśli lubisz ziemniaki i boczek, mam przepis, który z pewnością Ci się spodoba. Co więcej, możesz go wykorzystać zarówno na grillu, jak i w domowym piekarniku.

Obrazek
Frania

To jedna z moich ulubionych przekąsek, dlatego mam  nadzieję, że Tobie również się spodoba ??

Czego będziesz potrzebować:

  • duże ziemniaki
  • plastry boczku
  • ulubione przyprawy
  • ulubiony sos

Sposób przygotowania:

1. Obierz ziemniaki i podziel je na łódki.

2. Następnie każdy kawałek owiń plastrami boczku.

Obrazek
averagebetty

3. Piecz w piekarniku ok. 25 minut (temp. 210 stopni Celsjusza).

4. Przełóż na ręcznik papierowy i odstaw do ostygnięcia.

Obrazek
averagebetty

5. Nadziej każdego ziemniaka na szaszłyk.

6. Umieść na grillu i piecz do momentu uzyskania zadawalającego efektu. Oczywiście możesz pominąć ten punkt i przedłużyć czas pieczenia w piekarniku.

7. Gotową przekąskę podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!

Obrazek
averagebetty
Możesz znasz jakieś inne ciekawe triki na przygotowanie ziemniaków? Jeśli tak, koniecznie mi o tym napisz ?
Wybrane dla Ciebie
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej