Zmień zwykłe ziemniaki w genialną przekąskę. Potrzebujesz tylko 4 składników i 30 minut

Jeśli lubisz ziemniaki i boczek, mam przepis, który z pewnością Ci się spodoba. Co więcej, możesz go wykorzystać zarówno na grillu, jak i w domowym piekarniku.

Obrazek
Frania

To jedna z moich ulubionych przekąsek, dlatego mam  nadzieję, że Tobie również się spodoba ??

Czego będziesz potrzebować:

  • duże ziemniaki
  • plastry boczku
  • ulubione przyprawy
  • ulubiony sos

Sposób przygotowania:

1. Obierz ziemniaki i podziel je na łódki.

2. Następnie każdy kawałek owiń plastrami boczku.

Obrazek
averagebetty

3. Piecz w piekarniku ok. 25 minut (temp. 210 stopni Celsjusza).

4. Przełóż na ręcznik papierowy i odstaw do ostygnięcia.

Obrazek
averagebetty

5. Nadziej każdego ziemniaka na szaszłyk.

6. Umieść na grillu i piecz do momentu uzyskania zadawalającego efektu. Oczywiście możesz pominąć ten punkt i przedłużyć czas pieczenia w piekarniku.

7. Gotową przekąskę podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!

Obrazek
averagebetty
Możesz znasz jakieś inne ciekawe triki na przygotowanie ziemniaków? Jeśli tak, koniecznie mi o tym napisz ?
Wybrane dla Ciebie
Dodaj do purée. Ziemniaki będą miały pełniejszy smak i każdy będzie zachwalał
Dodaj do purée. Ziemniaki będą miały pełniejszy smak i każdy będzie zachwalał
W Polsce jest mało znana, a szkoda. To źródło witamin
W Polsce jest mało znana, a szkoda. To źródło witamin
To najlepsze grzyby do uszek. Farsz jest aromatyczny i pełen smaku
To najlepsze grzyby do uszek. Farsz jest aromatyczny i pełen smaku
Zobaczyłam na jarmarku w Gdańsku. Nigdy nie słyszałam o tym mięsie
Zobaczyłam na jarmarku w Gdańsku. Nigdy nie słyszałam o tym mięsie
Jadłam na Węgrzech. Teraz często przygotowuje w chłodne dni
Jadłam na Węgrzech. Teraz często przygotowuje w chłodne dni
Local-SoMe’25 we Wrocławiu, czyli jak socialowo mówić o turystyce nie tylko kulinarnej
Local-SoMe’25 we Wrocławiu, czyli jak socialowo mówić o turystyce nie tylko kulinarnej
Pierwszy raz widziałam na jarmarku. Ludzie rzucali się jak dzik na szyszki
Pierwszy raz widziałam na jarmarku. Ludzie rzucali się jak dzik na szyszki
Zapomnij o zakwasie. Taki barszcz jest bardziej esencjonalny i ma przepiękny kolor
Zapomnij o zakwasie. Taki barszcz jest bardziej esencjonalny i ma przepiękny kolor
Najlepszy czas moczenia grzybów. Miękną, są delikatne, ale nie tracą ani odrobiny smaku
Najlepszy czas moczenia grzybów. Miękną, są delikatne, ale nie tracą ani odrobiny smaku
Królowie i szlachta zajadali się tą wyborną rybą. Dziś zapomniana a idealna na święta, bo nie ma ości i jest zdrowa
Królowie i szlachta zajadali się tą wyborną rybą. Dziś zapomniana a idealna na święta, bo nie ma ości i jest zdrowa
Zalegają w sklepach, bo mało kto kupuje. Solidna porcja wapnia i białka
Zalegają w sklepach, bo mało kto kupuje. Solidna porcja wapnia i białka
Taki makaron jest najsmaczniejszy. Trzeba go tylko odpowiednio ugotować
Taki makaron jest najsmaczniejszy. Trzeba go tylko odpowiednio ugotować
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥