PrzepisDania główneZiemniaki zapiekane pod francuską cebulą
Ziemniaki zapiekane pod francuską cebulą
Pyszności
05.12.2018 17:00, aktual.: 07.09.2020 09:26
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Tym razem mamy dla Was ziemniaki z dodatkiem cebulowego sosu z francuskiej kuchni. Co powiecie na takie połączenie?
Składniki:
Podstawowe składniki
- 4 szt. ziemniaki
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 3 szczypty sól
- 2 szczypty pieprz
Sos
- 1,5 szkl. bulion wołowy
- 4 szczypty ser
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 2 łyżki masło
- 2 szt. cebule
- 2 gałązki tymianek
- 1/4 szkl. czerwone wino
- 1/4 szkl. mąka
- 2 ząbki czosnek
Sposób przygotowania: