13 owoców i warzyw, które kroiłeś żle przez całe życie. Numer 8 już niejednego zaskoczył!
Nie stronię od kuchni dlatego wydawało mi się, że niewiele rzeczy jest w stanie mnie zaskoczyć. Było tak do czasu...
Gdy natknęłam się na te metody krojenia warzyw i owoców stało się dla mnie jasne, że już nic nie będzie takie samo.
1. Pomidory koktajlowe
Połóż je pomiędzy dwoma talerzykami i zacznij ciąć długim nożem. To działa także w przypadku winogrona.
2. Kiwi
Prawie jak z jajkiem :D
3. Mango
FAKT: Obieranie mango jest przyczyną sporów pomiędzy czterema stanami USA.
4. Arbuz
W końcu zjesz go jak człowiek.
5. Mandarynka
Ten kto to wymyślił jest geniuszem!
6. Granat
Odkrój ogonek, natnij dno. Natnij krawędzie, tak aby nie naciąć miąższu. Ta dam!
7. Awokado
Całkiem podobnie jak kiwi.
8. Ciasto
Gdy odcinasz ciasto w tradycyjny, trójkątny sposób, ciasto obsycha. Gdy natniesz je w taki sposób nie masz tego problemu!
Czary mary...
Jesteś teraz najfajniejszą osobą na imprezie.
9. Limonka
W taki sposób wyciśniesz prawie cały sok z limonki.
10. Cebula
Płaczesz bo to jest cebula. Nie dlatego, że źle to robisz.
11. Marchew
Ten facet wie co robi, i nie dlatego, że ma na sobie fartuch.
12. Karczoch
I wszystko jasne.
14. Bądź kreatywny!
Naciśnij końcówkę. Rozerwij. To wszystko. Właśnie obrałeś banana jak szympans!