Znany aktor schudł aż 90 kg. Wyeliminował z diety tylko dwa produkty
Każdy, kto choć raz był na diecie redukcyjnej, doskonale zdaje sobie sprawę z tego, ile wyrzeczeń wymaga spalanie zbędnych kilogramów. Niektóre nowe przyzwyczajenia mogą być jednak pomocne w walce o wymarzoną sylwetkę. Znany aktor John Goodman schudł aż 90 kilogramów. Kluczem do sukcesu była rezygnacja z tych dwóch produktów.
25.07.2023 14:47
John Goodman to znany amerykański aktor i komik. Przez wiele grał męża tytułowej bohaterki z komediowego serialu telewizyjnego "Roseanne", za który otrzymał cztery nominacje do Złotego Globu. Wielkim komercyjnym sukcesem okazała się jednak rola Freda Flinstone'a we "Flintstonach", z których znany jest szerszej publiczności. Odniósł też wielkie osiągnięcia w walce o wymarzoną figurę i zdrowie. Jak mu się to udało?
John Goodman schudł 90 kilogramów. Czemu zawdzięcza wymarzoną sylwetkę?
John Goodman przyznał, że w najbardziej krytycznym momencie swojego życia ważył ponad 180 kilogramów. Przez długi czas walczył z efektem jojo. W końcu powiedział dość i dzięki ogromnej determinacji udało mu się schudnąć. Mężczyzna zatrudnił trenera sportowców i wziął się ostro do pracy. Trenował nawet sześć dni w tygodniu. Pokonywał też od 10 tys. do 12 tys. kroków dziennie. Postanowił również całkowicie zrezygnować z alkoholu i cukru. Dało to ogromne rezultaty.
- mówił John Goodman w jednym z wywiadów.
Aktor przeszedł też na dietę śródziemnomorską, która przez ekspertów uznawana jest za najzdrowszą dietę świata. Nie należy jednak do najtańszych. Polega głównie na jedzeniu owoców morza, warzyw strączkowych oraz produktów z dobrym źródłem tłuszczów.
Dieta śródziemnomorska - co trzeba wiedzieć?
W diecie śródziemnomorskiej produktami, których nie wolno spożywać, są m.in. czerwone mięso, wysoko przetworzone produkty (białe makarony, białe pieczywo, dania instant) oraz sól i słodycze. Każdy z tych produktów nie jest jednak niezastąpiony. Osoby na tej diecie wybierają produkty zbożowe z pełnego przemiału, warzywa i owoce, strączkowe, nasiona i orzechy oraz oliwę z oliwek. Są to też ryby, drób, owoce morza. Czerwone mięso należy ograniczyć do minimum.