PoradyZupa antyrakowa doktora Fuhrmana. Przepis stał się hitem na całym świecie

Zupa antyrakowa doktora Fuhrmana. Przepis stał się hitem na całym świecie

Zupa antyrakowa - Screen z kanału @NourishYourLifestyle
Zupa antyrakowa - Screen z kanału @NourishYourLifestyle
Źródło zdjęć: © YouTube
25.09.2023 09:55

Przepis na zupę antyrakową od doktora Joela Fuhrmana podbija serca smakoszy na całym świecie. Ten ceniony specjalista uważa, że ta zupa jest nie tylko pyszna, ale może także pomóc w wzmocnieniu układu odpornościowego oraz może być ważnym elementem diety antyrakowej.

Doktor Joel Fuhrman to nie tylko ceniony lekarz, ale także aktywny użytkownik mediów społecznościowych, który z pasją dzieli się swoją wiedzą na temat zdrowego odżywiania. Jednym z jego najsłynniejszych przepisów jest zupa antyrakowa, która zdobyła uznanie na całym świecie. Przepis może być proste, ale jego składniki są niezwykle wartościowe i mogą pomóc w zachowaniu zdrowia.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zupa antyrakowa doktora Fuhrmana - przepis

Przygotowanie tego dania jest łatwe, a efekty mogą być nieocenione. Poznajmy więc sekret zupy antyrakowej doktora Fuhrmana.

Składniki:

  • 1 szklanka fasoli (najlepiej fasola mung),
  • 4 średnie cebule,
  • 4 szklanki wody,
  • 6 średniej wielkości cukinii,
  • 3 pory,
  • 250 g świeżych grzybów,
  • 4 szklanki świeżego soku z marchewki,
  • 2 szklanki soku z selera naciowego,
  • 1 szklanka orzechów włoskich lub nerkowców,
  • 2 gałązki jarmużu, kapusty pekińskiej lub innej zieleniny.

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę mung namocz na całą noc. Następnego dnia zalej świeżą wodą i ugotuj do miękkości (fasola mung gotuje się ok. 20 min., inne gatunki potrzebują więcej czasu).
  2. Jarmuż obierz z łodyżek, posiekaj i włóż do garnka z fasolą, możesz dodać również inną zieleninę.
  3. Do garnka wrzuć przekrojoną na pół cebulę. Pora pokrój w plasterki, cukinię w kostkę i również dodaj do zupy. Gotuj przez ok. 15 minut, aż warzywa zmiękną.
  4. Warzywa przełóż do blendera i dodaj jedną chochlę wywaru. Dosyp połowę orzechów i zblenduj na gładką masę.
  5. Zmiksowane składniki ponownie wlej do garnka z wywarem. Dodaj soki: z selera i marchwi.
  6. Pozostałe orzechy posiekaj i dodaj do zupy. Następnie dodaj pokrojone grzyby i gotuj jeszcze przez 15 minut.
  7. Przed podaniem zupę możesz posypać posiekaną natką pietruszki.

Składniki zawarte w tej zupie to prawdziwa skarbnica witamin, minerałów i antyoksydantów, które wspierają układ odpornościowy i pomagają organizmowi w obronie przed różnymi infekcjami i chorobami, w tym nowotworami. Jednak zupa to tylko część całościowej profilaktyki zdrowotnej. Regularne badania, aktywność fizyczna, odpowiedni sen i redukcja stresu także odgrywają kluczową rolę w dbaniu o zdrowie.

Źródło artykułu:Pysznosci.pl
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także