PoradyZupa antyrakowa doktora Fuhrmana. Przepis stał się hitem na całym świecie

Zupa antyrakowa doktora Fuhrmana. Przepis stał się hitem na całym świecie

Zupa antyrakowa - Screen z kanału @NourishYourLifestyle
Zupa antyrakowa - Screen z kanału @NourishYourLifestyle
Źródło zdjęć: © YouTube

25.09.2023 09:55

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Przepis na zupę antyrakową od doktora Joela Fuhrmana podbija serca smakoszy na całym świecie. Ten ceniony specjalista uważa, że ta zupa jest nie tylko pyszna, ale może także pomóc w wzmocnieniu układu odpornościowego oraz może być ważnym elementem diety antyrakowej.

Doktor Joel Fuhrman to nie tylko ceniony lekarz, ale także aktywny użytkownik mediów społecznościowych, który z pasją dzieli się swoją wiedzą na temat zdrowego odżywiania. Jednym z jego najsłynniejszych przepisów jest zupa antyrakowa, która zdobyła uznanie na całym świecie. Przepis może być proste, ale jego składniki są niezwykle wartościowe i mogą pomóc w zachowaniu zdrowia.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zupa antyrakowa doktora Fuhrmana - przepis

Przygotowanie tego dania jest łatwe, a efekty mogą być nieocenione. Poznajmy więc sekret zupy antyrakowej doktora Fuhrmana.

Składniki:

  • 1 szklanka fasoli (najlepiej fasola mung),
  • 4 średnie cebule,
  • 4 szklanki wody,
  • 6 średniej wielkości cukinii,
  • 3 pory,
  • 250 g świeżych grzybów,
  • 4 szklanki świeżego soku z marchewki,
  • 2 szklanki soku z selera naciowego,
  • 1 szklanka orzechów włoskich lub nerkowców,
  • 2 gałązki jarmużu, kapusty pekińskiej lub innej zieleniny.

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę mung namocz na całą noc. Następnego dnia zalej świeżą wodą i ugotuj do miękkości (fasola mung gotuje się ok. 20 min., inne gatunki potrzebują więcej czasu).
  2. Jarmuż obierz z łodyżek, posiekaj i włóż do garnka z fasolą, możesz dodać również inną zieleninę.
  3. Do garnka wrzuć przekrojoną na pół cebulę. Pora pokrój w plasterki, cukinię w kostkę i również dodaj do zupy. Gotuj przez ok. 15 minut, aż warzywa zmiękną.
  4. Warzywa przełóż do blendera i dodaj jedną chochlę wywaru. Dosyp połowę orzechów i zblenduj na gładką masę.
  5. Zmiksowane składniki ponownie wlej do garnka z wywarem. Dodaj soki: z selera i marchwi.
  6. Pozostałe orzechy posiekaj i dodaj do zupy. Następnie dodaj pokrojone grzyby i gotuj jeszcze przez 15 minut.
  7. Przed podaniem zupę możesz posypać posiekaną natką pietruszki.

Składniki zawarte w tej zupie to prawdziwa skarbnica witamin, minerałów i antyoksydantów, które wspierają układ odpornościowy i pomagają organizmowi w obronie przed różnymi infekcjami i chorobami, w tym nowotworami. Jednak zupa to tylko część całościowej profilaktyki zdrowotnej. Regularne badania, aktywność fizyczna, odpowiedni sen i redukcja stresu także odgrywają kluczową rolę w dbaniu o zdrowie.

Źródło artykułu:Pysznosci.pl
zupazdrowieprzepis