Krem batatowo-marchewkowy

Krem w takim wydaniu zrobi na Was ogromne wrażenie! My już jesteśmy jego wiernymi fanami ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Zupa

  1. 3-4 szt. bataty
  2. 3-4 szt. marchewki
  3. 1 łyżeczka pieprz
  4. 2 łyżki olej kokosowy
  5. 1 szt. cebula
  6. 2 ząbki czosnek
  7. 2 cm świeży imbir starty
  8. 1-2 łyżeczki czerwona pasta curry
  9. 700-800 szkl. bulion warzywny
  10. 1 szkl. mleczko kokosowe
  11. 1 łyżeczka sól

Orzechy prażone

  1. 1 szkl. orzechy nerkowca
  2. 1 łyżka olej kokosowy
  3. 1/2 łyżeczki curry w proszku
  4. 1/4 łyżeczki czerwona pasta curry
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz

Sposób przygotowania:

1. W formie do pieczenia połącz ze sobą: orzechy nerkowca, olej kokosowy, curry, czerwoną pastę curry, sól i pieprz. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

2. Umieść w garnku olej kokosowy, cebulę, czerwoną pastę curry, imbir oraz czosnek.

Obrazek

3. Jako kolejne składniki dodaj pokrojone w kostkę bataty i marchewki.

Obrazek

4. Nie zapomnij dodać również bulion warzywny i mleczko kokosowe. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obrazek

5. Gotuj zupę przez 20-25 minut. Następnie zblenduj.

Obrazek

6. Gotowy krem udekoruj przy pomocy podpieczonych orzechów. Dodaj czarnuszkę i kolendrę. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik