By zrobić to ciasto potrzebujesz 3 składników i 15 minut. Teściowa i tak pomyśli, że bardzo się napracowałaś

Jeśli szukasz przepisu na ciasto, które jest proste w przygotowaniu, ale jednocześnie zachwyca smakiem i wyglądem, to ta receptura jest dla ciebie. Wystarczy 3 składniki i 15 minut, aby przygotować to pyszne ciasto, które z pewnością zaskoczy nawet twoją teściową.

Przepis na błyskawiczne ciasto, które zrobisz w 15 minutPrzepis na błyskawiczne ciasto, które zrobisz w 15 minut
Źródło zdjęć: © Adobe Stock | Lilia Januskiewicz-Janik
Marcin Michałowski

W kuchni, gdzie tempo bywa szalenie szybkie, ceni się proste i skuteczne rozwiązania. Dlatego dziś przedstawiamy wam przepis na ciasto, które wymaga tylko trzech składników i zaledwie 15 minut waszego czasu. To ciasto z pewnością zdobędzie uznanie nawet najbardziej wymagających gości, a wasza teściowa pomyśli, że poświęciłyście na nie wiele godzin.

Odkryj tajemnicę szybkiego ciasta z trzech składników

Nie zawsze mamy czas na skomplikowane wypieki, ale to nie oznacza, że musimy rezygnować z pysznych deserów. Poniżej znajdziecie prosty przepis na ciasto, które zaledwie w 15 minut przeniesie waszą kuchnię na nowy poziom.

Przepis na szybkie ciasto z kajmakiem

Składniki:

  • 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego,
  • 200 g serka śmietankowego,
  • 300 g masy krówkowej,
  • opcjonalnie: płatki migdałów lub mielone orzechy do dekoracji.

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
  2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
  3. Ciasto francuskie rozłóż na blasze i piecz przez 20 minut, aż się zarumieni.
  4. Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i ostudź.
  5. W międzyczasie zmiksuj kajmak z serkiem śmietankowym na gładką masę.
  6. Przestudzone ciasto przekrój na 3 warstwy.
  7. Każdą warstwę posmaruj kremem kajmakowym.
  8. Ułóż warstwy ciasta jedna na drugiej.
  9. Gotowe ciasto możesz opcjonalnie posypać płatkami migdałów lub mielonymi orzechami.

Porady:

  • Aby ciasto było jeszcze bardziej smaczne, możesz dodać do kremu odrobinę śmietanki lub likieru.
  • Ciasto możesz przygotować również w wersji bez orzechów lub migdałów.

To proste ciasto jest idealne na każdą okazję. Szybkie i łatwe do przygotowania, a smakuje wyśmienicie. Z pewnością zachwyci twoją rodzinę i przyjaciół.

Wybrane dla Ciebie
Tak upieczonymi żeberkami zaskoczysz nawet wybrednego gościa. Po prostu palce lizać
Tak upieczonymi żeberkami zaskoczysz nawet wybrednego gościa. Po prostu palce lizać
Nie mogłam się zdecydować i zrobiłam 2 w 1. Rodzina oszalała na punkcie tego ciasta
Nie mogłam się zdecydować i zrobiłam 2 w 1. Rodzina oszalała na punkcie tego ciasta
Wygląda jak naleśnik, ale nie ma w nim ani grama mąki. Serwuję na śniadanie
Wygląda jak naleśnik, ale nie ma w nim ani grama mąki. Serwuję na śniadanie
Blenduję z kawą i piję przed śniadaniem. Daje kopa energii i rozkręca leniwe jelita
Blenduję z kawą i piję przed śniadaniem. Daje kopa energii i rozkręca leniwe jelita
Na Wszystkich Świętych robię schab po węgiersku. Odgrzewany smakuje 100 razy lepiej
Na Wszystkich Świętych robię schab po węgiersku. Odgrzewany smakuje 100 razy lepiej
Żadne placki czy zapiekanka. W moim domu hitem są ziemniaczki po chińsku
Żadne placki czy zapiekanka. W moim domu hitem są ziemniaczki po chińsku
Mieszam kilka składników i wrzucam na gorący olej. Na widok tych pączków aż cieknie ślinka
Mieszam kilka składników i wrzucam na gorący olej. Na widok tych pączków aż cieknie ślinka
Pomaga strawić obfity posiłek. Zrobisz z sezonowych owoców
Pomaga strawić obfity posiłek. Zrobisz z sezonowych owoców
W Skandynawii aż piszczą na widok tych cukierków. Innych skręca na samą myśl
W Skandynawii aż piszczą na widok tych cukierków. Innych skręca na samą myśl
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy