By zrobić to ciasto potrzebujesz 3 składników i 15 minut. Teściowa i tak pomyśli, że bardzo się napracowałaś

Jeśli szukasz przepisu na ciasto, które jest proste w przygotowaniu, ale jednocześnie zachwyca smakiem i wyglądem, to ta receptura jest dla ciebie. Wystarczy 3 składniki i 15 minut, aby przygotować to pyszne ciasto, które z pewnością zaskoczy nawet twoją teściową.

Przepis na błyskawiczne ciasto, które zrobisz w 15 minutPrzepis na błyskawiczne ciasto, które zrobisz w 15 minut
Źródło zdjęć: © Adobe Stock | Lilia Januskiewicz-Janik
Marcin Michałowski

W kuchni, gdzie tempo bywa szalenie szybkie, ceni się proste i skuteczne rozwiązania. Dlatego dziś przedstawiamy wam przepis na ciasto, które wymaga tylko trzech składników i zaledwie 15 minut waszego czasu. To ciasto z pewnością zdobędzie uznanie nawet najbardziej wymagających gości, a wasza teściowa pomyśli, że poświęciłyście na nie wiele godzin.

Odkryj tajemnicę szybkiego ciasta z trzech składników

Nie zawsze mamy czas na skomplikowane wypieki, ale to nie oznacza, że musimy rezygnować z pysznych deserów. Poniżej znajdziecie prosty przepis na ciasto, które zaledwie w 15 minut przeniesie waszą kuchnię na nowy poziom.

Przepis na szybkie ciasto z kajmakiem

Składniki:

  • 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego,
  • 200 g serka śmietankowego,
  • 300 g masy krówkowej,
  • opcjonalnie: płatki migdałów lub mielone orzechy do dekoracji.

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
  2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
  3. Ciasto francuskie rozłóż na blasze i piecz przez 20 minut, aż się zarumieni.
  4. Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i ostudź.
  5. W międzyczasie zmiksuj kajmak z serkiem śmietankowym na gładką masę.
  6. Przestudzone ciasto przekrój na 3 warstwy.
  7. Każdą warstwę posmaruj kremem kajmakowym.
  8. Ułóż warstwy ciasta jedna na drugiej.
  9. Gotowe ciasto możesz opcjonalnie posypać płatkami migdałów lub mielonymi orzechami.

Porady:

  • Aby ciasto było jeszcze bardziej smaczne, możesz dodać do kremu odrobinę śmietanki lub likieru.
  • Ciasto możesz przygotować również w wersji bez orzechów lub migdałów.

To proste ciasto jest idealne na każdą okazję. Szybkie i łatwe do przygotowania, a smakuje wyśmienicie. Z pewnością zachwyci twoją rodzinę i przyjaciół.

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości