Dodaj do pomidorowej składnik, który stosujesz przy wielu wypiekach. Będzie o wiele lepsza
Myślisz, że o gotowaniu zupy pomidorowej, wiesz już wszystko? Zaraz przekonasz się, że warto dodać do niej niestandardowy składnik. Po co? Jej smak będzie dużo lepszy!
13.09.2023 15:20
Na pewno zgodzisz się ze mną, że zupa pomidorowa to klasyk naszej kuchni. Uwielbiają ją zarówno maluchy, jak i starsze pokolenia. Nie ma więc nic dziwnego w tym, że gości na naszych stołach nawet kilka razy w ciągu jednego tygodniu.
Ogromnym atutem zupy pomidorowej jest też możliwość podania jej na kilka ciekawych sposobów. Możesz postawić na standardowe połączenie z makaronem lub ryżem. Jednocześnie nic nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować ją w formie gęstego kremu i podać m.in. z pysznymi grzankami lub chrupiącymi ptysiami.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Zupa pomidorowa w nowym wydaniu
To jednak nadal nie koniec. Dziś przychodzę do ciebie z konkretnego powodu. Otóż odkryłam niedawno genialny patent na podkręcenie smaku przepysznej zupy pomidorowej.
Co więcej, cała procedura zajmie ci dokładnie 15 sekund dodatkowej pracy, przy czym nie wydasz na produkty ani jednej dodatkowej złotówki. Jak to jest możliwe? Po prostu użyjesz składnika, który na pewno jest już w twojej kuchni. W końcu co chwilę dodajesz go do domowych wypieków. Czy wiesz już, o jaki produkt dokładnie chodzi?
Zobacz także
Korzenna przyprawa kluczem do sukcesu
Ostatnio przekonałam się, że do zupy pomidorowej warto dodać odrobinę cynamonu. Tym genialnym patentem podzieliła się ze mną, moja koleżanka Ania. I choć początkowo podchodziłam do tego pomysłu sceptycznie, postanowiłam go wykorzystać przy najbliższej okazji. I faktycznie, okazuje się, że zupa z dodatkiem korzennej przyprawy jest dużo lepsza.
Dzięki niewielkiej ilości cynamonu nadasz swojej zupie głębszego i niepowtarzalnego smaku. Przyprawa ta to również świetny pomysł na zniwelowanie kwaskowatego posmaku pomidorów. Co więcej, to właśnie dzięki cynamonowi wydobędziesz z czerwonych owoców ich niesamowitą słodkość w pełnej krasie.
Myślę, że nie muszę dodawać nic więcej, aby zachęcić cię do przetestowania w kuchni nowego patentu. Czas więc zdradzić, w jakiej ilości i kiedy najlepiej dodać cynamon do gotującej się zupy. Po pierwsze, wystarczy już płaska łyżeczka produktu, aby podkręcić smak zupy na 1000 proc. Po drugie, najlepiej dodać go wraz z koncentratem pomidorowym, pod koniec gotowania.
I to wszystko. Teraz dokładnie wiesz, co zrobić, aby domowa zupa pomidorowa była jeszcze lepsza. Kiedy już przetestujesz to rozwiązanie w swojej kuchni, koniecznie napisz mi, co o nim myślisz. Ja na pewno będę stosować je za każdym razem, kiedy będę robić pomidorówkę.