Domowej roboty lody z ciasteczkami Oreo

07Kiedy za oknem piękna pogoda, każdy z nas marzy tylko o jednym - pysznych lodach, które moglibyśmy jeść bez przerwy.

Obrazek
Pyszności

A skoro już mowa o lodach, co powiesz na niesamowitą mieszankę z ciasteczkami Oreo? Tak, to naprawdę jest możliwe. Co więcej, ten pyszny deser przygotujesz samodzielnie, stosując się do poniższej instrukcji.

Składniki:

  1. 28 szt. ciastka Oreo
  2. 3 szkl. śmietanka kremówka 30%
  3. 350 g mleko skondensowane
  4. polewa czekoladowa
  5. polewa karmelowa
Sposób przygotowania:

1. Do ubitej śmietanki 30% dodaj mleko skondensowane i dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Następnie dodaj pokruszone ciastka Oreo (zostaw trochę na posypkę) oraz polewę czekoladową i karmelową.

Obrazek

3. Umieść powstałą mieszankę w formie i całość dokładnie wygładź. Posyp ją kawałkami ciasteczek i ponownie użyj obu polew. Mroź przez 5 godzin.

Obrazek

4. I to wszystko! W końcu możesz zajadać się pysznymi lodami domowej roboty.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇