Karolina Motylewska

Zapytaliśmy Ewę Wachowicz o śniadania Polaków. Załamała ręce

Co podać dzieciom i reszcie rodziny na początek dnia, aby zapewnić energię i humor? Reporterka WP Karolina Motylewska zapytała o to Ewę Wachowicz. Prowadząca "Halo tu Polsat" wymieniła różnorodne śniadanie, ale z dobrym i łatwo przyswajalnym białkiem. Na początek dnia poleca jajka w różnych formach, np. jajecznicę czy omlet. Zawsze w zestawie z jakościowym chlebem np. orkiszowym i sezonowymi warzywami. Ekspertka wypowiedziała się też, po ostatnim uczestnictwie w konferencji nt. otyłości wśród dzieci w Polsce, na temat nawyków żywieniowych najmłodszych. Wymienia konkretne produkty, które gotowe wielu rodziców daje na śniadanie lub do szkoły, a to produkty z najgorszym możliwym składem na etykiecie.

Więcej wideo
Galette malinowe w potworkowej wersji. Upiornie słodki przysmak na HalloweenGalette malinowe w potworkowej wersji. Upiornie słodki przysmak na Halloween
Kartoflanka jak u babci. Sprawdzony przepis na rozgrzewającą  i sycącą zupęKartoflanka jak u babci. Sprawdzony przepis na rozgrzewającą i sycącą zupę
Duszkowa bruschetta. Strasznie smaczny przepis na HalloweenDuszkowa bruschetta. Strasznie smaczny przepis na Halloween
Kiedy najlepiej kupować oscypki? Ostatni dzwonek dla tradycyjnego smakuKiedy najlepiej kupować oscypki? Ostatni dzwonek dla tradycyjnego smaku
Mieszek z kapustą. Przysmak kuchni lubelskiej zachwyca smakiem już od pierwszego kęsaMieszek z kapustą. Przysmak kuchni lubelskiej zachwyca smakiem już od pierwszego kęsa
Zupa pomidorowa w luksusowym wydaniu. Połączenie z chrupiącymi arancini to strzał w dziesiątkęZupa pomidorowa w luksusowym wydaniu. Połączenie z chrupiącymi arancini to strzał w dziesiątkę
Ciasto warstwowe - orzechowa szarlotka. Nie może go zabraknąć w jesiennym menuCiasto warstwowe - orzechowa szarlotka. Nie może go zabraknąć w jesiennym menu
Wybrane dla Ciebie
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni