Pierś z kurczaka w boczku faszerowana suszonymi pomidorami, serem, chilli i pietruszką

Poniżej znajdziesz przepis na przygotowanie piersi z kurczaka w boczku faszerowanej suszonymi pomidorami, serem, chilli i pietruszką.

Obrazek
Frania

Składniki:

  1. 3 szt. pierś z kurczaka rozbita
  2. 1/2 łyżeczki sól
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 150 g ser żółty starty
  5. 100 g suszone pomidory z zalewy
  6. 1 szt. papryczka chilli posiekana
  7. 2 łyżki natka pietruszki posiekana
  8. 18 plastrów boczku

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie rozbite piersi dopraw z obydwóch stron solą i pieprzem.

Obrazek

2. W miseczce wymieszaj ze sobą starty ser żółty, suszone pomidory, posiekaną papryczkę chilli i pietruszkę.

Obrazek

3. Do każdej piersi nałóż przygotowany farsz, a następnie zawiń w roladkę.

Obrazek

4. Każdą roladkę zawiń w 6 plastrów boczku.

Obrazek

5. Włóż roladki do naczynia żaroodpornego i umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piecz przez 40 minut.

Obrazek

6. Po 40 minutach wyjmij gotowego kurczaka z piekarnika.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Znajomy cukiernik zdradził mi najłatwiejszy przepis. Teraz moje kruche ciasto jest zawsze idealne
Znajomy cukiernik zdradził mi najłatwiejszy przepis. Teraz moje kruche ciasto jest zawsze idealne
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Robię domową wędlinę z taniego mięsa. Idealna do kanapki bez chemii i sztucznych dodatków
Robię domową wędlinę z taniego mięsa. Idealna do kanapki bez chemii i sztucznych dodatków