Pierś z kurczaka w boczku faszerowana suszonymi pomidorami, serem, chilli i pietruszką

Poniżej znajdziesz przepis na przygotowanie piersi z kurczaka w boczku faszerowanej suszonymi pomidorami, serem, chilli i pietruszką.

Obrazek
Frania

Składniki:

  1. 3 szt. pierś z kurczaka rozbita
  2. 1/2 łyżeczki sól
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 150 g ser żółty starty
  5. 100 g suszone pomidory z zalewy
  6. 1 szt. papryczka chilli posiekana
  7. 2 łyżki natka pietruszki posiekana
  8. 18 plastrów boczku

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie rozbite piersi dopraw z obydwóch stron solą i pieprzem.

Obrazek

2. W miseczce wymieszaj ze sobą starty ser żółty, suszone pomidory, posiekaną papryczkę chilli i pietruszkę.

Obrazek

3. Do każdej piersi nałóż przygotowany farsz, a następnie zawiń w roladkę.

Obrazek

4. Każdą roladkę zawiń w 6 plastrów boczku.

Obrazek

5. Włóż roladki do naczynia żaroodpornego i umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piecz przez 40 minut.

Obrazek

6. Po 40 minutach wyjmij gotowego kurczaka z piekarnika.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥