Gołąbki bez zawijania to dobra alternatywa dla rodziców, których dzieci nie przepadają za daniami z kapustą. Dzięki naszemu trikowi, maluchy zjedzą gołąbki ze smakiem ?
Pyszności
Składniki:
200 g ryż basmati surowy
400 g mielony indyk
3/4 szkl. mąka
1,5 szkl. sos pomidorowy
1 szt. kapusta pekińska
1 łyżeczka majeranek
1-2 łyżeczki sos sojowy
1 łyżeczka zioła prowansalskie
1 łyżeczka papryka mielona
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz
2 szt. jajka
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą: mięso mielone, ryż, jajka, sos sojowy...
3. Stwórz z mieszanki małe gołąbki i obtocz je w mące. Następnie podsmaż na patelni.
4. Po krótkiej wizycie na patelni, przełóż gołąbki do formy do pieczenia i polej sosem pomidorowym. Wstaw do piekarnika na 50 minut, (temp. 170 stopni Celsjusza).