Gołąbki bez zawijania dla juniora

Gołąbki bez zawijania to dobra alternatywa dla rodziców, których dzieci nie przepadają za daniami z kapustą. Dzięki naszemu trikowi, maluchy zjedzą gołąbki ze smakiem ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 200 g ryż basmati surowy
  2. 400 g mielony indyk
  3. 3/4 szkl. mąka
  4. 1,5 szkl. sos pomidorowy
  5. 1 szt. kapusta pekińska
  6. 1 łyżeczka majeranek
  7. 1-2 łyżeczki sos sojowy
  8. 1 łyżeczka zioła prowansalskie
  9. 1 łyżeczka papryka mielona
  10. 1 łyżeczka sól
  11. 1 łyżeczka pieprz
  12. 2 szt. jajka

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: mięso mielone, ryż, jajka, sos sojowy...

Obrazek

2. ...kapustę pekińską, sól, paprykę mieloną, majeranek, pieprz oraz zioła prowansalskie.

Obrazek

3. Stwórz z mieszanki małe gołąbki i obtocz je w mące. Następnie podsmaż na patelni.

Obrazek

4. Po krótkiej wizycie na patelni, przełóż gołąbki do formy do pieczenia i polej sosem pomidorowym. Wstaw do piekarnika na 50 minut, (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków