Gołąbki w panierce to nasze najnowsze odkrycie, które skradło nasze serca od pierwszego kęsa. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Pyszności
11.11.2020 | aktual.: 20.03.2024 11:52
Składniki:
400 g mięso mielone wieprzowe
100 g ryż ugotowany
2 szt. jajka
1 szkl. bułka tarta
2 szt. cebula podsmażona
2 łyżki przecier pomidorowy
2 ząbki czosnek
1 łyżka majeranek
1 łyżka sól
1 łyżeczka pieprz
1/2 szkl. bulion drobiowy
8-10 liście włoska kapusta ugotowane
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz: mięso mielone, ryż, cebule, przecier pomidorowy, majeranek, czosnek, sól, pieprz i bulion.
2. Tak przygotowany farsz umieść w ugotowanych liściach kapusty i zwiń w gołąbki.
3. Następnie obtocz w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
4. Podsmaż na patelni na każdej stronie, po czym piecz w piekarniku przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).