PrzepisGrzegorz Hyży jest mistrzem grilla. Jego burgery nie mają sobie równych

Grzegorz Hyży jest mistrzem grilla. Jego burgery nie mają sobie równych

Domowe burgery Grzegorza Hyżego ponoć nie mają sobie równych! - Pyszności; foto: Canva, Facebook
Domowe burgery Grzegorza Hyżego ponoć nie mają sobie równych! - Pyszności; foto: Canva, Facebook
20.06.2023 16:45

Agnieszka Hyży pochwaliła się na swoim profilu na Instagramie przepisem swojego męża, Grzegorza, na domowe burgery. Kiedy wokalista zabierze się za ich przygotowanie, to efekt dosłownie zwala z kolan. Ten przepis ma być wiosennym hitem w domu państwa Hyżych. Zobacz, czy przyjmie się również u ciebie!

Grzegorz Hyży jest znany z tworzenia spektakularnych, popularnych w całej Polsce hitów. Okazuje się jednak, że jest w stanie zrobić to nie tylko na estradzie czy studiu nagraniowym, ale również w swojej... kuchni. Tymczasem jego żona, Agnieszka, dziennikarka i prezenterka, postanowiła zrelacjonować poczynania męża. Wygląda na to, że oboje zrobili to, na czym dobrze się znają!

Przepis na domowe burgery Grzegorza Hyżego, który piosenkarz wciela w życie pomiędzy koncertami, rzeczywiście prezentuje się nieźle. Chyba trzeba po prostu zaufać Agnieszce, która twierdzi, że to danie smakuje wybornie. Recepturę poznasz już za chwilę — później pozostanie już tylko zarezerwowanie sobie wolnego dnia na grillowanie. To się naprawdę opłaci!

Grzegorz Hyży pokazał, jak robi domowe burgery - Pyszności; foto: Instagram
Grzegorz Hyży pokazał, jak robi domowe burgery - Pyszności; foto: Instagram

Domowe burgery według Grzegorza Hyżego

Składniki:

  • mielone mięso wołowe, najlepiej z antrykotu,
  • bułki na burgery,
  • sałata,
  • pomidor malinowy,
  • ulubiony ser żółty,
  • parmezan,
  • płynny miód,
  • sól, pieprz
  • mielona papryka
  • domowy sos BBQ.

Sposób przygotowania:

  1. Agnieszka Hyży przypomina, że ważna jest jakość mięsa. Najlepszym rozwiązaniem jest wybranie kawałka antrykotu w sklepie i poproszenie o zmielenie go na dziale mięsnym.
  2. Kiedy już będziesz miał mięso dobrej jakości, uformuj z niego kotlety. Dopraw je szczyptą soli, pieprzu i papryki, a następnie polej odrobiną miodu.
  3. Tak przygotowane kotlety grilluj na rozgrzanym ruszcie, po około cztery minuty na stronę. Na sam koniec połóż na nich po plastrze żółtego sera.
  4. Sos BBQ wzbogać niewielką ilością tartego parmezanu.
  5. Bułki przekrój na pół i zacznij układać domowe burgery. Najpierw wysmaruj spody sosem BBQ, a następnie połóż na nich sałatę, mięso z serem, po plastrze pomidora, a na wierzch ponownie sos. Całość przykryj drugą połową bułki. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także