Grzegorz Hyży jest mistrzem grilla. Jego burgery nie mają sobie równych

Agnieszka Hyży pochwaliła się na swoim profilu na Instagramie przepisem swojego męża, Grzegorza, na domowe burgery. Kiedy wokalista zabierze się za ich przygotowanie, to efekt dosłownie zwala z kolan. Ten przepis ma być wiosennym hitem w domu państwa Hyżych. Zobacz, czy przyjmie się również u ciebie!

ObrazekDomowe burgery Grzegorza Hyżego ponoć nie mają sobie równych! - Pyszności; foto: Canva, Facebook

Grzegorz Hyży jest znany z tworzenia spektakularnych, popularnych w całej Polsce hitów. Okazuje się jednak, że jest w stanie zrobić to nie tylko na estradzie czy studiu nagraniowym, ale również w swojej... kuchni. Tymczasem jego żona, Agnieszka, dziennikarka i prezenterka, postanowiła zrelacjonować poczynania męża. Wygląda na to, że oboje zrobili to, na czym dobrze się znają!

Przepis na domowe burgery Grzegorza Hyżego, który piosenkarz wciela w życie pomiędzy koncertami, rzeczywiście prezentuje się nieźle. Chyba trzeba po prostu zaufać Agnieszce, która twierdzi, że to danie smakuje wybornie. Recepturę poznasz już za chwilę — później pozostanie już tylko zarezerwowanie sobie wolnego dnia na grillowanie. To się naprawdę opłaci!

Obrazek
Grzegorz Hyży pokazał, jak robi domowe burgery - Pyszności; foto: Instagram

Domowe burgery według Grzegorza Hyżego

Składniki:

  • mielone mięso wołowe, najlepiej z antrykotu,
  • bułki na burgery,
  • sałata,
  • pomidor malinowy,
  • ulubiony ser żółty,
  • parmezan,
  • płynny miód,
  • sól, pieprz
  • mielona papryka
  • domowy sos BBQ.

Sposób przygotowania:

  1. Agnieszka Hyży przypomina, że ważna jest jakość mięsa. Najlepszym rozwiązaniem jest wybranie kawałka antrykotu w sklepie i poproszenie o zmielenie go na dziale mięsnym.
  2. Kiedy już będziesz miał mięso dobrej jakości, uformuj z niego kotlety. Dopraw je szczyptą soli, pieprzu i papryki, a następnie polej odrobiną miodu.
  3. Tak przygotowane kotlety grilluj na rozgrzanym ruszcie, po około cztery minuty na stronę. Na sam koniec połóż na nich po plastrze żółtego sera.
  4. Sos BBQ wzbogać niewielką ilością tartego parmezanu.
  5. Bułki przekrój na pół i zacznij układać domowe burgery. Najpierw wysmaruj spody sosem BBQ, a następnie połóż na nich sałatę, mięso z serem, po plastrze pomidora, a na wierzch ponownie sos. Całość przykryj drugą połową bułki. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
W lasach jest go od groma. Po wysuszeniu sprawdzi się jako przyprawa
W lasach jest go od groma. Po wysuszeniu sprawdzi się jako przyprawa
Czy można pić sok z cytryny bez rozcieńczania? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy można pić sok z cytryny bez rozcieńczania? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Nazwa tej zupy może rozbawić. Babcie na Podkarpaciu często taką gotowały
Nazwa tej zupy może rozbawić. Babcie na Podkarpaciu często taką gotowały
Smakuje jak owocowa sałatka. Wyreguluje ciśnienie i rozluźni napięcie
Smakuje jak owocowa sałatka. Wyreguluje ciśnienie i rozluźni napięcie
Wielu grzybiarzy twierdzi, że jest lepszy od prawdziwka. Wciąż nie doceniamy tego grzyba
Wielu grzybiarzy twierdzi, że jest lepszy od prawdziwka. Wciąż nie doceniamy tego grzyba
Wlej do solanki i zanurz mięso. Nudny kurczak nabierze smaku
Wlej do solanki i zanurz mięso. Nudny kurczak nabierze smaku
Smakuje jak waniliowy budyń. Pomoże z kłopotliwym problemem
Smakuje jak waniliowy budyń. Pomoże z kłopotliwym problemem
Sprawdziła hiszpańskie ceny poza sezonem. Za truskawki trzeba zapłacić jak za zboże
Sprawdziła hiszpańskie ceny poza sezonem. Za truskawki trzeba zapłacić jak za zboże
Na podwieczorek piekę Orzeszówkę. Znika do ostatniego kawałka
Na podwieczorek piekę Orzeszówkę. Znika do ostatniego kawałka
O niebo lepszy niż pieczarki, a mało znany w Polsce. Gdy zobaczysz w sklepie, kupuj bez wahania
O niebo lepszy niż pieczarki, a mało znany w Polsce. Gdy zobaczysz w sklepie, kupuj bez wahania
Coraz częściej w sklepach. Polacy nie widzą, jak je przygotować
Coraz częściej w sklepach. Polacy nie widzą, jak je przygotować
To dlatego włoskie kotlety mielone są tak mięciutkie. Wszystko dzięki 1 dodatkowi
To dlatego włoskie kotlety mielone są tak mięciutkie. Wszystko dzięki 1 dodatkowi