PrzepisPrzekąskiHummus w trzech smakach
Hummus w trzech smakach
Hummus to ciekawa propozycja na śniadanie, kolację, jak i przekąskę imprezową. Jak sama widzisz, pole do popisu jest bardzo szerokie. I to wcale nie koniec dobrych wiadomości. Już za chwilę, poznasz aż trzy pomysły smakowe, które nigdy się nie znudzą!
Pyszności
13.01.2020 | aktual.: 16.08.2020 15:38
Przygotowanie domowych hummusów ułatwił blender próżniowy marki Philips (KUPISZ GO TUTAJ).
Składniki:
Hummus pomarańczowy
- 400 g ciecierzyca ugotowana
- 2 szt. marchewka ugotowana
- 2 łyżki sok z cytryny
- 2 szt. ząbki czosnku
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 1 łyżeczka kurkuma
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Hummus czerwony
- 400 g ciecierzyca ugotowana
- 2 szt. burak ugotowany
- 2 łyżki sok z cytryny
- 2 szt. ząbki czosnku
- 2 łyżki pasta tahini
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Hummus zielony
- 2 szt. ząbki czosnku
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 400 g ciecierzyca ugotowana
- 200 g groszek ugotowany
Sposób przygotowania: