Justyna Żyła serwuje ukochanemu królewskie śniadanie. "Lubię go rozpieszczać"

Nieco ciężkie, ale jakże apetyczne śniadanie, w iście królewskim stylu, proponuje Justyna Żyła na swoim profilu na Instagramie. To nie omlet, owsianka czy inny klasyk, a coś zupełnie "nieśniadaniowego". Skusilibyście się?

Justyna Żyła szykuje śniadania w królewskim styluJustyna Żyła szykuje śniadania w królewskim stylu
Źródło zdjęć: © Instagram | Justyna Żyła (screenshot)

Owsianka, jaglanka, a może jajecznica? Justyna żyła postawiła na znacznie bogatsze, ale też nieco cięższe śniadanie. Dla ukochanego przygotowała nie lada ucztę. Włoski makaron z apetycznie wyglądającą polędwicą sprawiają, że ślinianki zaczynają pracować na pełnych obrotach. Podobne danie możecie przygotować w domu. Zobaczcie naszą propozycją na królewskie śniadanie w stylu Justyny Żyły.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Włóż karkówkę i dodatki do piekarnika. Efekt? Idealny pomysł na obiad dla całej rodziny

Justyna Żyła serwuje śniadanie po królewsku

Justyna Żyła chętnie odkrywa w mediach społecznościowych szczegóły z życia osobistego. Publikuje zdjęcia posiłków, jakie przyrządza bliskim, dzieli wspomnieniami z wycieczek i wspólnych chwil spędzonych z rodziną. Tajemnicą owiane jest, z kim aktualnie spotyka się eksżona znanego skoczka narciarskiego. Wiadomo jednak, że Justyna Żyła lubi rozpieszczać ukochanego królewskimi śniadaniami.

W jednym z postów kobieta pokazała, co przygotowała na śniadanie dla siebie i partnera. Talerz pełny smakołyków przyciąga wzrok i nieco szokuje - widnieje na nim makaron z... polędwicą wołową. To bardziej obiadowa niż śniadaniowa propozycja. Sama autorka postu nazwała posiłek "śniadanioobiadem", pytając obserwujących o to, czy u nich też na śniadanie pojawił się obiad. "Lubię go rozpieszczać" - dodała w opisie zdjęcia udostępnionego na Instagramie.

Królewskie śniadanie w stylu Justyny Żyły
Królewskie śniadanie w stylu Justyny Żyły © Instagram | Justyna Żyła (screenshot)

Tagliatelle z suszonymi pomidorami i wołowiną. Przepis

Składniki:

  • 300 g makaronu tagliatelle,
  • 300 g wołowiny z antrykotu/rostbefu/polędwicy,
  • 6 pomidorów suszonych z zalewą,
  • 1 cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 80 g masła klarowanego,
  • gałązka tymianku,
  • gałązka rozmarynu,
  • natka pietruszki,
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

  1. Wstaw wodę na makaron.
  2. Na patelni rozgrzej olej z zalewy z pomidorów. Podsmaż na nim pokrojoną w drobną cebulę, następnie dodaj przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku i suszone pomidory pokrojone w drobne paseczki.
  3. Na innej patelni rozgrzej odrobinę masła klarowanego. Mięso wyłóż na rozgrzany tłuszcz i smaż przez około 1-1,5 minuty z każdej strony. Następnie dodaj resztę masła, ząbek czosnku w całości i gałązkę rozmarynu oraz tymianku. Stek smaż jeszcze przez około 2 minuty z każdej strony.
  4. Ugotuj makaron. Kiedy będzie gotowy, połącz go z sosem z patelni, dodając odrobinę wody z gotowania makaronu dla zemulgowania całości. Dopraw całość solą i pieprzem.
  5. Na koniec pokrój mięso w plastry i wyłóż na makaron. Udekoruj natką pietruszki.
Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇