NewsyJustyna Żyła serwuje ukochanemu królewskie śniadanie. "Lubię go rozpieszczać"

Justyna Żyła serwuje ukochanemu królewskie śniadanie. "Lubię go rozpieszczać"

Nieco ciężkie, ale jakże apetyczne śniadanie, w iście królewskim stylu, proponuje Justyna Żyła na swoim profilu na Instagramie. To nie omlet, owsianka czy inny klasyk, a coś zupełnie "nieśniadaniowego". Skusilibyście się?

Justyna Żyła szykuje śniadania w królewskim stylu
Justyna Żyła szykuje śniadania w królewskim stylu
Źródło zdjęć: © Instagram | Justyna Żyła (screenshot)

19.09.2023 | aktual.: 19.09.2023 12:30

Owsianka, jaglanka, a może jajecznica? Justyna żyła postawiła na znacznie bogatsze, ale też nieco cięższe śniadanie. Dla ukochanego przygotowała nie lada ucztę. Włoski makaron z apetycznie wyglądającą polędwicą sprawiają, że ślinianki zaczynają pracować na pełnych obrotach. Podobne danie możecie przygotować w domu. Zobaczcie naszą propozycją na królewskie śniadanie w stylu Justyny Żyły.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Justyna Żyła serwuje śniadanie po królewsku

Justyna Żyła chętnie odkrywa w mediach społecznościowych szczegóły z życia osobistego. Publikuje zdjęcia posiłków, jakie przyrządza bliskim, dzieli wspomnieniami z wycieczek i wspólnych chwil spędzonych z rodziną. Tajemnicą owiane jest, z kim aktualnie spotyka się eksżona znanego skoczka narciarskiego. Wiadomo jednak, że Justyna Żyła lubi rozpieszczać ukochanego królewskimi śniadaniami.

W jednym z postów kobieta pokazała, co przygotowała na śniadanie dla siebie i partnera. Talerz pełny smakołyków przyciąga wzrok i nieco szokuje - widnieje na nim makaron z... polędwicą wołową. To bardziej obiadowa niż śniadaniowa propozycja. Sama autorka postu nazwała posiłek "śniadanioobiadem", pytając obserwujących o to, czy u nich też na śniadanie pojawił się obiad. "Lubię go rozpieszczać" - dodała w opisie zdjęcia udostępnionego na Instagramie.

Królewskie śniadanie w stylu Justyny Żyły
Królewskie śniadanie w stylu Justyny Żyły© Instagram | Justyna Żyła (screenshot)

Tagliatelle z suszonymi pomidorami i wołowiną. Przepis

Składniki:

  • 300 g makaronu tagliatelle,
  • 300 g wołowiny z antrykotu/rostbefu/polędwicy,
  • 6 pomidorów suszonych z zalewą,
  • 1 cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 80 g masła klarowanego,
  • gałązka tymianku,
  • gałązka rozmarynu,
  • natka pietruszki,
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

  1. Wstaw wodę na makaron.
  2. Na patelni rozgrzej olej z zalewy z pomidorów. Podsmaż na nim pokrojoną w drobną cebulę, następnie dodaj przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku i suszone pomidory pokrojone w drobne paseczki.
  3. Na innej patelni rozgrzej odrobinę masła klarowanego. Mięso wyłóż na rozgrzany tłuszcz i smaż przez około 1-1,5 minuty z każdej strony. Następnie dodaj resztę masła, ząbek czosnku w całości i gałązkę rozmarynu oraz tymianku. Stek smaż jeszcze przez około 2 minuty z każdej strony.
  4. Ugotuj makaron. Kiedy będzie gotowy, połącz go z sosem z patelni, dodając odrobinę wody z gotowania makaronu dla zemulgowania całości. Dopraw całość solą i pieprzem.
  5. Na koniec pokrój mięso w plastry i wyłóż na makaron. Udekoruj natką pietruszki.
Źródło artykułu:Pysznosci.pl
śniadaniejustyna żyłagwiazdy
Wybrane dla Ciebie