Justyna Żyła serwuje ukochanemu królewskie śniadanie. "Lubię go rozpieszczać"

Nieco ciężkie, ale jakże apetyczne śniadanie, w iście królewskim stylu, proponuje Justyna Żyła na swoim profilu na Instagramie. To nie omlet, owsianka czy inny klasyk, a coś zupełnie "nieśniadaniowego". Skusilibyście się?

Justyna Żyła szykuje śniadania w królewskim styluJustyna Żyła szykuje śniadania w królewskim stylu
Źródło zdjęć: © Instagram | Justyna Żyła (screenshot)

Owsianka, jaglanka, a może jajecznica? Justyna żyła postawiła na znacznie bogatsze, ale też nieco cięższe śniadanie. Dla ukochanego przygotowała nie lada ucztę. Włoski makaron z apetycznie wyglądającą polędwicą sprawiają, że ślinianki zaczynają pracować na pełnych obrotach. Podobne danie możecie przygotować w domu. Zobaczcie naszą propozycją na królewskie śniadanie w stylu Justyny Żyły.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Włóż karkówkę i dodatki do piekarnika. Efekt? Idealny pomysł na obiad dla całej rodziny

Justyna Żyła serwuje śniadanie po królewsku

Justyna Żyła chętnie odkrywa w mediach społecznościowych szczegóły z życia osobistego. Publikuje zdjęcia posiłków, jakie przyrządza bliskim, dzieli wspomnieniami z wycieczek i wspólnych chwil spędzonych z rodziną. Tajemnicą owiane jest, z kim aktualnie spotyka się eksżona znanego skoczka narciarskiego. Wiadomo jednak, że Justyna Żyła lubi rozpieszczać ukochanego królewskimi śniadaniami.

W jednym z postów kobieta pokazała, co przygotowała na śniadanie dla siebie i partnera. Talerz pełny smakołyków przyciąga wzrok i nieco szokuje - widnieje na nim makaron z... polędwicą wołową. To bardziej obiadowa niż śniadaniowa propozycja. Sama autorka postu nazwała posiłek "śniadanioobiadem", pytając obserwujących o to, czy u nich też na śniadanie pojawił się obiad. "Lubię go rozpieszczać" - dodała w opisie zdjęcia udostępnionego na Instagramie.

Królewskie śniadanie w stylu Justyny Żyły
Królewskie śniadanie w stylu Justyny Żyły © Instagram | Justyna Żyła (screenshot)

Tagliatelle z suszonymi pomidorami i wołowiną. Przepis

Składniki:

  • 300 g makaronu tagliatelle,
  • 300 g wołowiny z antrykotu/rostbefu/polędwicy,
  • 6 pomidorów suszonych z zalewą,
  • 1 cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 80 g masła klarowanego,
  • gałązka tymianku,
  • gałązka rozmarynu,
  • natka pietruszki,
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

  1. Wstaw wodę na makaron.
  2. Na patelni rozgrzej olej z zalewy z pomidorów. Podsmaż na nim pokrojoną w drobną cebulę, następnie dodaj przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku i suszone pomidory pokrojone w drobne paseczki.
  3. Na innej patelni rozgrzej odrobinę masła klarowanego. Mięso wyłóż na rozgrzany tłuszcz i smaż przez około 1-1,5 minuty z każdej strony. Następnie dodaj resztę masła, ząbek czosnku w całości i gałązkę rozmarynu oraz tymianku. Stek smaż jeszcze przez około 2 minuty z każdej strony.
  4. Ugotuj makaron. Kiedy będzie gotowy, połącz go z sosem z patelni, dodając odrobinę wody z gotowania makaronu dla zemulgowania całości. Dopraw całość solą i pieprzem.
  5. Na koniec pokrój mięso w plastry i wyłóż na makaron. Udekoruj natką pietruszki.
Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Zrywam maliny i robię ciasto bez pieczenia. Nie mogę opędzić się od komplementów
Zrywam maliny i robię ciasto bez pieczenia. Nie mogę opędzić się od komplementów
Wygląda jak ryż, ale ma z nim niewiele wspólnego. Idealny na odchudzanie
Wygląda jak ryż, ale ma z nim niewiele wspólnego. Idealny na odchudzanie
Botwinkę kiszę z mlecznym dodatkiem. Smakuje tak dobrze, że wyjadam prosto ze słoika
Botwinkę kiszę z mlecznym dodatkiem. Smakuje tak dobrze, że wyjadam prosto ze słoika
W moim domu tak przygotowuje się paprykę konserwową. Jest hitem na każdym grillu
W moim domu tak przygotowuje się paprykę konserwową. Jest hitem na każdym grillu
Bliny robię po litewsku. Placki i kotlety mogą się przy nich schować
Bliny robię po litewsku. Placki i kotlety mogą się przy nich schować
Zastąp tym cukier w herbacie. Organizm ci podziękuje
Zastąp tym cukier w herbacie. Organizm ci podziękuje
Strzelczyk sprawdził kurczaki z rożna w Kołobrzegu. Już po pierwszym kęsie wiedział, że dostał nieświeżego
Strzelczyk sprawdził kurczaki z rożna w Kołobrzegu. Już po pierwszym kęsie wiedział, że dostał nieświeżego
Po deszczu prawdziwy wysyp. Z tych miejsc ludzie wracają z koszami pełnymi grzybów
Po deszczu prawdziwy wysyp. Z tych miejsc ludzie wracają z koszami pełnymi grzybów
"O fuj", "ble". Magda Gessler dodała do mizerii składnik, który wzburzył wielu Polaków
"O fuj", "ble". Magda Gessler dodała do mizerii składnik, który wzburzył wielu Polaków
Wielu popełnia te błędy podczas gotowania bobu. Przez nie traci wartości odżywcze
Wielu popełnia te błędy podczas gotowania bobu. Przez nie traci wartości odżywcze
Wystarczą dwa składniki. Ten sos bije na głowę nawet uwielbiany czosnkowy
Wystarczą dwa składniki. Ten sos bije na głowę nawet uwielbiany czosnkowy
Już nie panieruję kalafiora w bułce tartej. Mam lepsze i znacznie zdrowsze sposoby
Już nie panieruję kalafiora w bułce tartej. Mam lepsze i znacznie zdrowsze sposoby