Magda Gessler zdradziła, co trzeba zrobić, żeby dostać się na kolację do Kuchennych Rewolucji. Zasada jest banalnie prosta

Kuchenne Rewolucje to program, który prowadzi znana restauratorka Magda Gessler. Dzięki niej wiele polskich restauracji odrodziło się na nowo. Pod koniec przemiany lokalu, tradycją w programie jest organizowanie uroczystej kolacji. Jak można się na nią dostać?

ObrazekPlayer/Kuchenne rewolucje
Agnieszka

Kuchenne Rewolucje i Magda Gessler

Obrazek
Jedzenie w restauracji - Pyszności; Foto: Canva.com

Nie każdy właściciel restauracji potrafi dobrze prowadzić oraz utrzymać swój lokal. W związku z tym może on zgłosić się do Kuchennych Rewolucji. Program ten ma na celu uratować upadające restauracje.

Prowadząca program - Magda Gessler wzbogaca menu w wyjątkowo smaczne dania. Dzieli się swoim doświadczeniem oraz cennymi poradami na temat idealnych potraw. Poza tym znana restauratorka zmienia również wnętrze restauracji, nadając jej nowego charakteru. 

Warto zaznaczyć, że pierwszym lokalem, który wziął udział w Kuchennych Rewolucjach, był Dziki Młyn w Warszawie. Okazuje się, że pierwszy odcinek ukazał się 12 lat temu, czyli dokładnie w 2010 roku.

Dzięki Kuchennym Rewolucjom wiele polskich restauracji zyskało renomę oraz stałych klientów. Pod koniec przemiany restauracji, organizowana jest uroczysta kolacja. Wielu z nas chciałoby wziąć w niej udział. Jednak należy spełnić kilka warunków.

Jak dostać się na kolację do Kuchennych Rewolucji?

Obrazek
Restauracja - Pyszności; Foto: Pixabay.com

Magda Gessler na swoim Instagramie podzieliła się informacją na temat kolacji w Kuchennych Rewolucjach. Okazało się, że biorą w nich udział głównie osoby zaproszone podczas promocji restauracji organizowanej na ulicy. Poza tym do kolacji zasiadają również goście, którzy są związani z danym lokalem.

Po przemianie Magda Gessler opuszcza restaurację. Jednak po paru tygodniach restauratorka wraca, aby sprawdzić, jak funkcjonuje lokal. Okazuje się, że większość lokali pozytywnie przechodzi Kuchenne Rewolucje. 

Niestety niekiedy właściciele po przemianie restauracji, nadal serwują dania, które zostały usunięte z menu. Niektórzy przywracają nawet wcześniejszy wystrój wnętrza. W konsekwencji nie udaje im się pozytywnie przejść Kuchennych Rewolucji.

Zobacz na naszym kanale YouTube jak przygotować makaronowe muszle z farszem serowo - szpinakowym krok po kroku. Potrawa wspaniale sprawdzi się na obiad.

Wybrane dla Ciebie

Wrzucam na budyń i zapiekam. Ciasto znika w mgnieniu oka
Wrzucam na budyń i zapiekam. Ciasto znika w mgnieniu oka
Zrobiłam je z przepisu Karola Okrasy. Inne placki z cukinii mogą się schować
Zrobiłam je z przepisu Karola Okrasy. Inne placki z cukinii mogą się schować
Dodaj do gotującego się kalafiora. Zapomnisz o wzdęciach po tym warzywie
Dodaj do gotującego się kalafiora. Zapomnisz o wzdęciach po tym warzywie
Do surówki z kiszonej kapusty dodaj dwa składniki ekstra. Nikt nie będzie chciał słyszeć o starszej wersji
Do surówki z kiszonej kapusty dodaj dwa składniki ekstra. Nikt nie będzie chciał słyszeć o starszej wersji
Ekspresowa babka z najzdrowszymi polskimi owocami. Śpiesz się, bo sezon niedługo się skończy
Ekspresowa babka z najzdrowszymi polskimi owocami. Śpiesz się, bo sezon niedługo się skończy
Najzdrowsza wątróbka. Pełna żelaza, białka i najmniej zanieczyszczona
Najzdrowsza wątróbka. Pełna żelaza, białka i najmniej zanieczyszczona
Ten ser to skarb Podlasia, a Polacy prawie nie znają. Smaczniejszy niż gouda, napakowany białkiem jak kurczak
Ten ser to skarb Podlasia, a Polacy prawie nie znają. Smaczniejszy niż gouda, napakowany białkiem jak kurczak
Podpatrzyłam trik u Strzelczyka. W kilka minut kapusta na gołąbki jest miękka, a liście same odchodzą
Podpatrzyłam trik u Strzelczyka. W kilka minut kapusta na gołąbki jest miękka, a liście same odchodzą
Fasolkę po bretońsku gotuję z tym dodatkiem. Wychodzi gęsta bez mąki i zasmażki
Fasolkę po bretońsku gotuję z tym dodatkiem. Wychodzi gęsta bez mąki i zasmażki
Rusza sezon na zbiory tych polskich owoców. Nie ma nic lepszego dla odporności
Rusza sezon na zbiory tych polskich owoców. Nie ma nic lepszego dla odporności
Resztki z obiadu przerabiam na smarowidło do chleba. W diecie seniora to składnik na wagę złota
Resztki z obiadu przerabiam na smarowidło do chleba. W diecie seniora to składnik na wagę złota
Przez lata żyliśmy w błędzie. Najlepszy tłuszcz do smażenia jajek to wcale nie masło
Przez lata żyliśmy w błędzie. Najlepszy tłuszcz do smażenia jajek to wcale nie masło