Magda Gessler pokazała, jak zrobić genialną sałatkę. To świetny sposób na pozbycie się resztek

Mają odwiedzić cię goście i szukasz nowego pomysłu na pyszną sałatkę? Wykorzystaj genialny przepis samej Magdy Gessler, a na pewno nie pożałujesz!

Magda Gessler podzieliła się przepisem na super sałatkęMagda Gessler podzieliła się przepisem na super sałatkę
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, Instagram | kab-vision, magdagessler_official

Podczas wizyty gości, najłatwiej i najszybciej podać sałatkę. Zwyczaj ten jest też dosyć mocno zakorzeniony w naszej tradycji. Tego typu rarytasów nie może zabraknąć m.in. podczas spotkania imieninowego u cioci czy obchodzenia kolejnych Świąt Wielkanocnych w rodzinnym gronie. 

Z racji, że okazji do świętowania i serwowania sałatek jest cała masa, warto mieć sprawdzone receptury pod ręką. Tak, aby za każdym razem zachwycić gości czymś wyjątkowym.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Śniadaniowe gwiazdy. Proste, ale bardzo efektowne

Magda Gessler podzieliła się przepisem na sałatkę

Już za moment poznasz niesamowity patent na smaczną sałatkę. Co więcej, przygotujesz ją zgodnie z recepturą Magdy Gessler. Tym samym sukces masz już gwarantowany na samym starcie. W końcu jest ona jedną z najpopularniejszych ekspertek kulinarnych w naszym kraju. Sama prowadzi wiele dobrze prosperujących restauracji. Od wielu lat pomaga też lokalom gastronomicznym, przeprowadzając w nich metamorfozy. Jej program "Kuchenne rewolucje" pomimo upływu lat cieszy się ogromną popularnością. I to właśnie w jednym z odcinków tej produkcji, znana Magda Gessler podzieliła się przepisem na fenomenalną sałatkę. 

Jak zrobić sałatkę szwajcarską Magdy Gessler krok po kroku?

Dziś w roli głównej wystąpi przepyszna sałatka szwajcarska, w której znajdziesz same rarytasy. Czeka tu na ciebie m.in. ser szwajcarski, mortadela oraz ogórki konserwowe. 

Składniki:

  • 6 ogórków konserwowych,
  • 3 łyżki wody z ogórków,
  • 350 g sera szwajcarskiego,
  • 350 g mortadeli dobrej jakości,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 1 garść szczypiorku,
  • przyprawy: sól i pieprz. 

Sposób przygotowania:

  1. Pracę nad przepisem rozpocznij od pokrojenia na mniejsze kawałki wszystkich składników.
  2. Cebulę obierz i pokrój drobno. Mortadelę i ser podziel w cienkie paski, zaś ogórki pokrój w plasterki. 
  3. Nie zapomnij też posiekać świeżego szczypiorku. 
  4. Wrzuć wszystkie składniki do jednej miski, po czym zrób domowy sos. W tym celu połącz ze sobą wodę po ogórkach, musztardę i majonez. 
  5. Kiedy uzyskasz już jednolitą mieszankę, polej nią składniki sałatki. 
  6. Całość dopraw solą i pieprzem. Podawaj ze świeżym szczypiorkiem. Smacznego!

Jak sam widzisz, wystarczy kilka składników i ok. 15 minut pracy, aby przygotować smaczną sałatkę z przepisu Magdy Gessler. Twoi goście na pewno będą pod wielkim wrażeniem!

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser