Magda Gessler ujawnia, jaki obrót ma restauracja po "Kuchennych rewolucjach". Kwota robi wrażenie

Kiedy restauracja świeci pustkami i już nie wiadomo, co zrobić, by to zmienić... wystarczy zgłosić się do programu "Kuchenne rewolucje". Restauratorzy często traktują to, jak ostatnią deskę ratunku. Magda Gessler od lat jest jednym z największych autorytetów kulinarnych w naszym kraju. W rozmowie z portalem Jasrząb Post zdradziła, ile potrafią zarabiać lokale po jej zmianach.

Magda Gessler ratuje restauracje już od wielu lat. Magda Gessler ratuje restauracje już od wielu lat.
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
Dorota Gepert
oprac.  Dorota Gepert

Magda Gessler od blisko 15 lat prowadzi "Kuchenne rewolucje", w których pomaga restauracjom wyjść z kłopotów. Każdy sezon budzi wiele emocji i od lat program jest hitem stacji TVN. A co się dzieje po rewolucjach, gdy już gasną kamery? Bywa różnie. Dobrze wiemy, że działania Magdy Gessler nie zawsze przynoszą spodziewane efekty, ale zdarzają się też spektakularne sukcesy. Właśnie o tym opowiedziała prowadząca program w rozmowie z portalem Jastrząb Post.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Pyszne gniazdka z ciasta filo to idealny przepis na szybki obiad. Chrupią aż miło

Magda Gessler o obrotach po "Kuchennych rewolucjach"

Podczas wywiadu Magda Gessler zdradziła, że bardzo rzadko zdarza się, aby w najnowszych edycjach programu właściciele upadających knajp jej nie słuchali. Dzięki temu większość z nich wychodzi na prostą i lokale zaczynają zarabiać. Właściciele po rewolucjach pomnażają swoje zarobki nawet dziesięciokrotnie.

— Restauratorzy wyciągają wnioski, to już się skończyło. Teraz są sukcesy finansowe. Po "Kuchennych rewolucjach" restauracje z 1500 złotych obrotu robią 15-20 tysięcy — zaznacza Gessler.

Gastronomia gorsza niż wojsko

Magda Gessler przestrzega wszystkich, którzy planują otworzyć restaurację czy bar. Według niej do tego potrzebne są niezwykłe predyspozycje i nastawienie się na ogrom pracy. Jedynie dzięki wyrzeczeniom i poświęceniu można liczyć na ostateczne powodzenie.

— To jest najtrudniejszy biznes na świecie. Nie znam trudniejszej pracy, większego poświęcenia, zaangażowania, które może oczywiście skończyć się największym sukcesem, poza gotowaniem. To jest gorsze od wojska. Naprawdę to bardzo ciężka praca. Trzeba mieć konsekwencje, trzeba to kochać, kochać ludzi, robić fantastyczną atmosferę, ale też być gotowym na przeróżne sytuacje, czyli być obudowanym prawnikami, psychologiem, lekarzem — podkreśla Magda Gessler.
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej