WideoMini kanapeczki z łososiem robię w 10 minut. Wszyscy się nimi zajadają

Mini kanapeczki z łososiem robię w 10 minut. Wszyscy się nimi zajadają

Wystarczy, że połączysz 4 składniki z lodówki i pyszny farsz do mini kanapeczek jest już gotowy. Są takie dobre, że nie sposób się im oprzeć.

Szybka i prosta przekąska sprawdzi się na każdą okazję
Szybka i prosta przekąska sprawdzi się na każdą okazję
Źródło zdjęć: © Licencjodawca | Pyszności

15.03.2024 07:26

Sprawdzony przepis na błyskawiczne przekąski przyda się w każdym domu. A kiedy jeszcze możesz zrobić je na bazie produktów, które każdy lubi i je z ogromną przyjemnością, nie może być lepszego połączenia. Zresztą za moment sam się o tym przekonasz. 

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Tym razem mam dla ciebie pomysł na mini kanapeczki, które zrobisz bez grama chleba. Jak to jest możliwe? Otóż w roli pieczywa świetnie spiszą się gotowe talarki, które bez problemu kupisz w każdym markecie. W chrupiących przekąskach ukryjesz genialny farsz na bazie wędzonego łososia, serka śmietankowego i świeżego szczypiorku. Idealnym dopełnieniem będzie tutaj sok z cytryny, który sprawi, że powstała mieszanka będzie jeszcze bardziej wyrazista. Czego chcieć więcej?

Cały przepis krok po kroku znajdziesz na wideo.

Wystarczy jedno spojrzenie na te genialne przekąski, aby natychmiast zgłodnieć

Składniki:

  • 80 g wędzonego łososia,
  • 150 g serka śmietankowego,
  • 1/3 soku z cytryny,
  • 1/2 pęczka szczypiorku,
  • 150 g talarków,
  • 1/2 pęczka koperku.

Sposób przygotowania:

Krok 1. Pracę nad przepyszną przekąską rozpoczynam od przygotowania farszu. W tym celu kroję wędzonego łososia na mniejsze kawałki. Drobno siekam też świeży szczypiorek. Następnie w jednej misce łączę ze sobą przygotowaną przed chwilą rybę, serek śmietankowy oraz szczypiorek. 

Ten farsz składa się dosłownie z 4 produktów
Ten farsz składa się dosłownie z 4 produktów© Licencjodawca | Pyszności

Krok 2. To oczywiście nie koniec, bo do mieszanki trafia też sok z cytryny. Dopiero teraz mieszam dokładnie składniki przy pomocy zwykłej łyżki stołowej. I farsz jest już gotowy!

Do miski trafia też sok z cytryny
Do miski trafia też sok z cytryny© Licencjodawca | Pyszności

Krok 3. Teraz biorę do ręki pojedynczego talarka i rozprowadzam na nim część farszu, po czym przykrywam go drugim talarkiem. 

Czas złożyć przekąskę
Czas złożyć przekąskę© Licencjodawca | Pyszności

Krok 4. Na koniec siekam drobno świeży koperek i wsypuję go do miski. Każdą złożoną kanapeczkę obtaczam następnie w koperku, aby dookoła farszu powstała zielona obwódka. 

Nie zapominam też o koperku
Nie zapominam też o koperku© Licencjodawca | Pyszności

Krok 5. I to wszystko, przekąska jest już gotowa do podania. Do tego celu możesz wykorzystać zwykłą miskę lub talerz. Ja tym razem gotowe przekąski ułożyłam w formie małych wieżyczek, aby od razu przykuwały oko. I nie zawiodłam się, mini kanapeczki z łososiowym akcentem znikły ze stołu w mgnieniu oka. Dlatego też polecam od razu zrobić je z podwójnej porcji, bo u ciebie też na pewno świetnie się sprawdzą!

Palce lizać!
Palce lizać!© Licencjodawca | Pyszności
Wybrane dla Ciebie