Mini serniczki z malinami znikają ze stołu w ekspresowym tempie. Każdy się nimi zachwyca

Lubisz szybkie i proste przepisy w słodkim wydaniu? Jeśli tak, mini serniczki z malinami prosto z piekarnika skradną twoje serce od pierwszego kęsa. Po prostu palce lizać!

Od samego patrzenia można natychmiast zgłodniećOd samego patrzenia można natychmiast zgłodnieć
Źródło zdjęć: © Licencjodawca | Pyszności

Nie ma nic lepszego od domowego deseru z owocami w roli głównej. A kiedy jeszcze cała procedura przygotowania takich słodkości jest lekkaprzyjemna, to już w ogóle idealna kombinacja. 

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Szybki i prosty deser w lekkim wydaniu jeszcze dziś może pojawić się na twoim stole

Jeśli jednak myślisz, że to koniec dobrych wiadomości, jakie dla ciebie przygotowałam, od razu wyprowadzam cię z błędu. Przepyszny deser dla całej rodziny przygotujesz zaledwie z 6 składników. Co więcej, obejdzie się bez dużej ilości cukru i tuczących produktów. Będzie wręcz przeciwnie. Mini serniczki z malinami prosto z piekarnika zrobisz i podasz w wersji fit. Czego chcieć więcej?

Błyskawiczne mini serniczki z malinami to prosta i sprawdzona receptura na deser w lekkim wydaniu

Składniki:

  • 250 g serka wiejskiego,
  • 1/4 szklanki jogurtu greckiego,
  • 2 łyżki syropu klonowego,
  • 1 jajko,
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego,
  • 150 g malin
  • świeża mięta do dekoracji. 

Sposób przygotowania: 

Krok 1. Pracę nad deserem rozpoczynam od przygotowania serowej mieszanki. W tym celu przy pomocy blendera łączę ze sobą: serek wiejski, jogurt grecki, syrop klonowy, jajko oraz ekstrakt cytrynowy

W pierwszej kolejności zajmuje się  mieszankę serową
W pierwszej kolejności zajmuje się serowym miksem © Licencjodawca | Pyszności

Krok 2. Gładką i aksamitną mieszankę przelewam następnie do małych kokilek

Dobrze połączone składniki przelewam do foremek
Dobrze połączone składniki przelewam do foremek © Licencjodawca | Pyszności

Krok 3. Do kokilek trafiają również świeże maliny, które wcześniej oczywiście dokładnie myję i ostrożnie osuszam przy pomocy ręcznika kuchennego. 

Czas na maliny
Czas na maliny © Licencjodawca | Pyszności

Krok 4. Deserki w takim wydaniu trafiają następnie do rozgrzanego piekarnika na 15 minut. Urządzenie w tym czasie ma pracować w temperaturze 170 stopni Celsjusza

Jeszcze tylko krótka wizyta w piekarniku
Jeszcze tylko krótka wizyta w piekarniku © Licencjodawca | Pyszności

Krok 5. Upieczone serniczki przed podaniem polewam syropem klonowym i dekoruję świeżą miętą. I to wszystko, smacznego!

Smakują wybornie
Smakują wybornie © Licencjodawca | Pyszności
Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis