Mini serniczki z malinami znikają ze stołu w ekspresowym tempie. Każdy się nimi zachwyca

Lubisz szybkie i proste przepisy w słodkim wydaniu? Jeśli tak, mini serniczki z malinami prosto z piekarnika skradną twoje serce od pierwszego kęsa. Po prostu palce lizać!

Od samego patrzenia można natychmiast zgłodniećOd samego patrzenia można natychmiast zgłodnieć
Źródło zdjęć: © Licencjodawca | Pyszności
Marzena Pęcak

Nie ma nic lepszego od domowego deseru z owocami w roli głównej. A kiedy jeszcze cała procedura przygotowania takich słodkości jest lekkaprzyjemna, to już w ogóle idealna kombinacja. 

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Szybki i prosty deser w lekkim wydaniu jeszcze dziś może pojawić się na twoim stole

Jeśli jednak myślisz, że to koniec dobrych wiadomości, jakie dla ciebie przygotowałam, od razu wyprowadzam cię z błędu. Przepyszny deser dla całej rodziny przygotujesz zaledwie z 6 składników. Co więcej, obejdzie się bez dużej ilości cukru i tuczących produktów. Będzie wręcz przeciwnie. Mini serniczki z malinami prosto z piekarnika zrobisz i podasz w wersji fit. Czego chcieć więcej?

Błyskawiczne mini serniczki z malinami to prosta i sprawdzona receptura na deser w lekkim wydaniu

Składniki:

  • 250 g serka wiejskiego,
  • 1/4 szklanki jogurtu greckiego,
  • 2 łyżki syropu klonowego,
  • 1 jajko,
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego,
  • 150 g malin
  • świeża mięta do dekoracji. 

Sposób przygotowania: 

Krok 1. Pracę nad deserem rozpoczynam od przygotowania serowej mieszanki. W tym celu przy pomocy blendera łączę ze sobą: serek wiejski, jogurt grecki, syrop klonowy, jajko oraz ekstrakt cytrynowy

W pierwszej kolejności zajmuje się  mieszankę serową
W pierwszej kolejności zajmuje się serowym miksem © Licencjodawca | Pyszności

Krok 2. Gładką i aksamitną mieszankę przelewam następnie do małych kokilek

Dobrze połączone składniki przelewam do foremek
Dobrze połączone składniki przelewam do foremek © Licencjodawca | Pyszności

Krok 3. Do kokilek trafiają również świeże maliny, które wcześniej oczywiście dokładnie myję i ostrożnie osuszam przy pomocy ręcznika kuchennego. 

Czas na maliny
Czas na maliny © Licencjodawca | Pyszności

Krok 4. Deserki w takim wydaniu trafiają następnie do rozgrzanego piekarnika na 15 minut. Urządzenie w tym czasie ma pracować w temperaturze 170 stopni Celsjusza

Jeszcze tylko krótka wizyta w piekarniku
Jeszcze tylko krótka wizyta w piekarniku © Licencjodawca | Pyszności

Krok 5. Upieczone serniczki przed podaniem polewam syropem klonowym i dekoruję świeżą miętą. I to wszystko, smacznego!

Smakują wybornie
Smakują wybornie © Licencjodawca | Pyszności
Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej