PrzepisDeseryMini serniczki z malinami znikają ze stołu w ekspresowym tempie. Każdy się nimi zachwyca

Mini serniczki z malinami znikają ze stołu w ekspresowym tempie. Każdy się nimi zachwyca

Od samego patrzenia można natychmiast zgłodnieć
Od samego patrzenia można natychmiast zgłodnieć
Źródło zdjęć: © Licencjodawca | Pyszności
10.05.2024 08:02

Lubisz szybkie i proste przepisy w słodkim wydaniu? Jeśli tak, mini serniczki z malinami prosto z piekarnika skradną twoje serce od pierwszego kęsa. Po prostu palce lizać!

Nie ma nic lepszego od domowego deseru z owocami w roli głównej. A kiedy jeszcze cała procedura przygotowania takich słodkości jest lekkaprzyjemna, to już w ogóle idealna kombinacja. 

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Jeśli jednak myślisz, że to koniec dobrych wiadomości, jakie dla ciebie przygotowałam, od razu wyprowadzam cię z błędu. Przepyszny deser dla całej rodziny przygotujesz zaledwie z 6 składników. Co więcej, obejdzie się bez dużej ilości cukru i tuczących produktów. Będzie wręcz przeciwnie. Mini serniczki z malinami prosto z piekarnika zrobisz i podasz w wersji fit. Czego chcieć więcej?

Błyskawiczne mini serniczki z malinami to prosta i sprawdzona receptura na deser w lekkim wydaniu

Składniki:

  • 250 g serka wiejskiego,
  • 1/4 szklanki jogurtu greckiego,
  • 2 łyżki syropu klonowego,
  • 1 jajko,
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego,
  • 150 g malin
  • świeża mięta do dekoracji. 

Sposób przygotowania: 

Krok 1. Pracę nad deserem rozpoczynam od przygotowania serowej mieszanki. W tym celu przy pomocy blendera łączę ze sobą: serek wiejski, jogurt grecki, syrop klonowy, jajko oraz ekstrakt cytrynowy

W pierwszej kolejności zajmuje się serowym miksem
W pierwszej kolejności zajmuje się serowym miksem© Licencjodawca | Pyszności

Krok 2. Gładką i aksamitną mieszankę przelewam następnie do małych kokilek

Dobrze połączone składniki przelewam do foremek
Dobrze połączone składniki przelewam do foremek© Licencjodawca | Pyszności

Krok 3. Do kokilek trafiają również świeże maliny, które wcześniej oczywiście dokładnie myję i ostrożnie osuszam przy pomocy ręcznika kuchennego. 

Czas na maliny
Czas na maliny© Licencjodawca | Pyszności

Krok 4. Deserki w takim wydaniu trafiają następnie do rozgrzanego piekarnika na 15 minut. Urządzenie w tym czasie ma pracować w temperaturze 170 stopni Celsjusza

Jeszcze tylko krótka wizyta w piekarniku
Jeszcze tylko krótka wizyta w piekarniku© Licencjodawca | Pyszności

Krok 5. Upieczone serniczki przed podaniem polewam syropem klonowym i dekoruję świeżą miętą. I to wszystko, smacznego!

Smakują wybornie
Smakują wybornie© Licencjodawca | Pyszności
Źródło artykułu:Pysznosci.pl
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także