Nadziewane pomidory w cieście

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie nadziewanych pomidorów w cieście. Doskonale sprawdzą się jako przystawka lub przekąska.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3-4 szt. pomidory
  2. 350 g spód do pizzy
  3. plastry szynka pokrojona w kostkę
  4. 1 opak. mozzarella w zalewie
  5. 3 łyżki oliwa z oliwek
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz
  8. oregano
Sposób przygotowania:

1. Umyj pomidory, osusz je i odetnij ich górne części. Następnie za pomocą małej łyżeczki wydrąż środek każdego z nich.

Obrazek

2. Z gotowego spodu do pizzy wytnij okręgi, które będą większe niż pomidory.

Obrazek

3. Każdego pomidora zawiń w ciasto tak, jak na poniższym zdjęciu.

Obrazek

4. Do każdego pomidora nałóż pokrojoną szynkę.

Obrazek

5. Zmiksuj ze sobą mozzarellę, oliwę z oliwek, sól i pieprz.

Obrazek

6. Do każdego pomidora nałóż przygotowany farsz, a następnie każdego z nich posyp z wierzchu oregano. Włóż pomidory do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 25 minut.

Obrazek

7. Po 25 minutach wyjmij pomidory z piekarnika i przełóż je na talerz.

Obrazek
8. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej