PrzepisDania główneNaleśnikowa lasagne

Naleśnikowa lasagne

Naleśnikowa lasagne
Pyszności

25.09.2018 17:00, aktual.: 09.10.2018 14:05

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Smaczny i oryginalny obiad bez grama mięsa. Co powiecie na takie pyszności? ❤️

Składniki:

  1. 8 szt naleśnik
  2. 3 łyżki masło
  3. 250 g świeży szpinak
  4. 250 g ser ricotta
  5. 1 ząbek czosnek
  6. 1 szt jajko
  7. 1 szkl. parmezan
  8. 500 g sos spaghetti
  9. 1 szczypta sól
  10. 1 szczypta pieprz

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od przygotowania serowej mieszanki. W tym celu połącz ze sobą: szpinak podsmażony na maśle, parmezan, ser ricottę, czosnek, jajko, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. W formie do pieczenia stwórz kilka warstw z naleśników, które na przemian oddziel warstwą z sera i szpinaku lub sosu do spaghetti.

Obraz

3. Na wierzchu ostatniego naleśnika rozprowadź sos do spaghetti. Posyp parmezanem.

Obraz

4. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także