Smaczny i oryginalny obiad bez grama mięsa. Co powiecie na takie pyszności? ❤️
Pyszności
25.09.2018 | aktual.: 09.10.2018 14:05
Składniki:
8 szt naleśnik
3 łyżki masło
250 g świeży szpinak
250 g ser ricotta
1 ząbek czosnek
1 szt jajko
1 szkl. parmezan
500 g sos spaghetti
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania:
1. Zacznij od przygotowania serowej mieszanki. W tym celu połącz ze sobą: szpinak podsmażony na maśle, parmezan, ser ricottę, czosnek, jajko, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
2. W formie do pieczenia stwórz kilka warstw z naleśników, które na przemian oddziel warstwą z sera i szpinaku lub sosu do spaghetti.
3. Na wierzchu ostatniego naleśnika rozprowadź sos do spaghetti. Posyp parmezanem.
4. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).