PrzepisDeseryNaleśnikowe tiramisu

Naleśnikowe tiramisu

Tym razem przychodzimy z propozycją na tiramisu w zupełnie innej odsłonie. Tego przepisu nie możecie przegapić!

Naleśnikowe tiramisu
Pyszności

14.08.2018 15:30

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

  1. 250 g mąka
  2. 50 g kakao
  3. 1/2 tabliczki czekolada biała
  4. 1 opakowanie maliny
  5. 50 g cukier
  6. 4 szt. jajka
  7. 500 ml mleko
  8. 400 g ser mascarpone
  9. 400 g serek śmietankowy
  10. 80 g cukier brązowy
  11. 30 ml espresso
  12. 20 ml ekstrakt waniliowy
Sposób przygotowania:

1. Przygotuj mieszankę na ciasto naleśnikowe łącząc ze sobą: mąkę, kakao, cukier, jajko i mleko.

Obraz

2. Następnie przygotuj masę, miksując ze sobą serek mascarpone, serek śmietankowy, cukier brązowy, espresso oraz ekstrakt waniliowy. Chłodź powstałą mieszankę przez 2 godziny.

Obraz

3. Usmaż naleśniki. Następnie wytnij z nich centralną część.

Obraz

4. Zacznij układać naleśniki w formie do pieczenia, przekładając kolejne warstwy przygotowaną masą.

Obraz

5. Wierzch naleśnikowej piramidy posyp białą czekoladą i udekoruj malinami. W powstałym otworze umieść bitą śmietanę w kubeczku.

Obraz