Tym razem przychodzimy z propozycją na tiramisu w zupełnie innej odsłonie. Tego przepisu nie możecie przegapić!
Pyszności
14.08.2018 15:30
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Składniki:
250 g mąka
50 g kakao
1/2 tabliczki czekolada biała
1 opakowanie maliny
50 g cukier
4 szt. jajka
500 ml mleko
400 g ser mascarpone
400 g serek śmietankowy
80 g cukier brązowy
30 ml espresso
20 ml ekstrakt waniliowy
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj mieszankę na ciasto naleśnikowe łącząc ze sobą: mąkę, kakao, cukier, jajko i mleko.
2. Następnie przygotuj masę, miksując ze sobą serek mascarpone, serek śmietankowy, cukier brązowy, espresso oraz ekstrakt waniliowy. Chłodź powstałą mieszankę przez 2 godziny.
3. Usmaż naleśniki. Następnie wytnij z nich centralną część.
4. Zacznij układać naleśniki w formie do pieczenia, przekładając kolejne warstwy przygotowaną masą.
5. Wierzch naleśnikowej piramidy posyp białą czekoladą i udekoruj malinami. W powstałym otworze umieść bitą śmietanę w kubeczku.
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.