Pasztet z soczewicy

W naszej kuchni lubimy eksperymentować i w ten oto sposób powstało nasze dzisiejsze dzieło. Pasztet z soczewicy, bo o nim mowa, skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa! Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1,5 szkl. czerwona soczewica ugotowana
  2. 1 szt. cebula
  3. 3 szt. ząbki czosnku
  4. 3 szt. marchewka
  5. 2 szt. jajka
  6. 1/2 szkl. mąka kokosowa
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę.

Obrazek

2. Kiedy cebula się zarumieni, dodaj czosnek i startą na tarce marchewkę.

Obrazek

3. Przesyp ugotowaną soczewicę do dużej miski. Dodaj do niej mieszankę z patelni, mąkę kokosową, majeranek, pieprz, sól i jajka. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Natłuść formę do pieczenia i przenieś do niej mieszankę z soczewicą. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza, program "tylko dól").

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości