W naszej kuchni lubimy eksperymentować i w ten oto sposób powstało nasze dzisiejsze dzieło. Pasztet z soczewicy, bo o nim mowa, skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa! Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia ?
Pyszności
31.03.2021 | aktual.: 02.04.2021 14:26
Składniki:
1,5 szkl. czerwona soczewica ugotowana
1 szt. cebula
3 szt. ząbki czosnku
3 szt. marchewka
2 szt. jajka
1/2 szkl. mąka kokosowa
1 łyżeczka sól
1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
1. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę.
2. Kiedy cebula się zarumieni, dodaj czosnek i startą na tarce marchewkę.
3. Przesyp ugotowaną soczewicę do dużej miski. Dodaj do niej mieszankę z patelni, mąkę kokosową, majeranek, pieprz, sól i jajka. Dokładnie wymieszaj.
4. Natłuść formę do pieczenia i przenieś do niej mieszankę z soczewicą. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza, program "tylko dól").