Pij przez 7 dni. Skutecznie pozbędziesz się pasożytów z jelit

Według lekarzy zajmujących się tematem pasożytów i chorób przez nie wywoływanych, średnio 80 proc. osób w naszym kraju ma chociaż jeden typ wewnętrznego lokatora. Zarazić się nimi wcale nie jest trudno, szczególnie latem. Ten napój pomoże się ich pozbyć, a także wzmocni odporność.

Napój z kurkumą na pasożytyNapój z kurkumą na pasożyty
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
Dorota Gepert
oprac.  Dorota Gepert

Pasożyty jelitowe? Ten problem może dotyczyć każdego, niezależnie od wieku czy stylu życia. Często jesteśmy nieświadomi ich obecności, a tymczasem mogą one znacząco pogarszać samopoczucie i ogólny stan zdrowia.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Pieczone ziemniaki Hasselback z warzywami. Danie, które podbije twoje kubki smakowe

Zwróć uwagę na te objawy

Kiedy powinno zapalić się czerwone światło, że to mogą być pasożyty? Zwróć uwagę, czy masz problemy z układem trawiennym, czyli dokuczają ci biegunki, zaparcia, wzdęcia czy gazy. Niepokojące są też problemy z bezsennością, podrażnienie skóry, ciągłe zmęczenie, anemia, bóle stawów. Te wszystkie objawy należy skonsultować z lekarzem. Kurację można wspomóc domowym specyfikiem.

Napój na pasożyty - tylko cztery składniki

Do przygotowania napoju usuwającego pasożyty potrzebne są tylko cztery składniki, które na pewno masz w kuchennej szafce. To miód, cynamon, imbir i kurkuma. Mają one właściwości przeciwpasożytnicze i detoksykujące. Wymieszaj po pół łyżeczki kurkumy, pół łyżeczki imbiru oraz tyle samo cynamonu z łyżeczką miodu.

Następnie zalej powstałą pastę ciepłą, ale nie wrzącą wodą i dokładnie wymieszaj. Pij tę miksturę raz lub dwa razy dziennie przez tydzień, najlepiej na czczo lub między posiłkami.

Przy pasożytach ważne jest też oczyszczanie

Regularne oczyszczanie organizmu pomaga w zachowaniu zdrowia i dobrego samopoczucia. Naturalne składniki użyte do przygotowania tego napoju nie tylko eliminują pasożyty, ale także wspomagają pracę układu pokarmowego, wzmacniają odporność i poprawiają metabolizm.

Kurkuma i imbir mają silne właściwości przeciwzapalne, cynamon pomaga regulować poziom cukru we krwi, a miód dostarcza cennych enzymów i działa antybakteryjnie. Picie tego napoju może poprawić trawienie, zmniejszyć wzdęcia i uczucie ciężkości, a także dodać energii i witalności.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej