Pomarańczowa piramida

Oto pyszny deser, który zrobi na Was ogromne wrażenie ❤️ Z pewnością będziecie zachwyceni ? Po prostu palce lizać ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Ciasto naleśnikowe

  1. 200 g mąka
  2. 1 szczypta sól
  3. 4 szt. jajka
  4. 250 ml mleko
  5. 150 ml sok pomarańczowy
  6. 1 łyżka olej
  7. 100 ml masło roztopione

Polewa pomarańczowa

  1. 1 szt. pomarańcza
  2. 100 g cukier

Pozostałe składniki

  1. 2 opakowania serek śmietankowy

Masa śmietankowa

  1. 2 szkl. śmietana 30%
  2. 1/4 szkl. cukier puder
Sposób przygotowania:

1. Zacznij od przygotowania ciasta na naleśniki. W tym celu połącz ze sobą mąkę, sól, jajka oraz mleko.

Obrazek

2. Następnie dodaj sok pomarańczowy, olej i roztopione masło.

Obrazek

3. Dokładnie wymieszaj i usmaż naleśniki.

Obrazek

4. Na każdym naleśniku rozprowadź serek śmietankowy i zwiń w rulon.

Obrazek

5. Następnie w mikserze ubij śmietankę i zacznij dodawać stopniowo cukier puder. Powstałą masę rozprowadź na dnie, następnie ułóż naleśniki z serkiem śmietankowym. Stwórz kilka warstw i wstaw do lodówki na minimum 4 godziny.

Obrazek

6. Przed podaniem stwórz polewę pomarańczową. W tym celu pokrój owoc na półksiężyce o grubości 3 mm. W rondelku połącz ze sobą pomarańczę oraz cukier. Zagotuj do momentu, aż zgęstnieje. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do pietruszki. W mig mam zdrową i smaczną surówkę
Dodaję do pietruszki. W mig mam zdrową i smaczną surówkę
Z tego warzywa robię kompot. Dzieci wypijają go prosto z garnka
Z tego warzywa robię kompot. Dzieci wypijają go prosto z garnka
Czym jest czerwona plamka na jajku? Wzbudza obrzydzenie, a nie każdy wie, co oznacza
Czym jest czerwona plamka na jajku? Wzbudza obrzydzenie, a nie każdy wie, co oznacza
Kobiety po 50-tce powinny używać. Reguluje hormony i spowalnia procesy starzenia
Kobiety po 50-tce powinny używać. Reguluje hormony i spowalnia procesy starzenia
Wielu ma ciarki na sam widok. Ja dodaję rodzynki i powidła, i zajadam ze smakiem
Wielu ma ciarki na sam widok. Ja dodaję rodzynki i powidła, i zajadam ze smakiem
Co roku na 11 listopada robię gęś faszerowaną po polsku. Goście są zachwyceni
Co roku na 11 listopada robię gęś faszerowaną po polsku. Goście są zachwyceni
Jak przyprawić gęś? To kluczowe składniki, aby była pyszna po upieczeniu
Jak przyprawić gęś? To kluczowe składniki, aby była pyszna po upieczeniu
Ryż gotuję w tym sosie. Senegalski przepis dodaje mu smaku
Ryż gotuję w tym sosie. Senegalski przepis dodaje mu smaku
Na obiad robię amerykańskie gołąbki. Prosty przepis zgarnia same komplementy
Na obiad robię amerykańskie gołąbki. Prosty przepis zgarnia same komplementy
Dodaję do ciasta na pierogi zamiast masła. Wychodzi delikatne i elastyczne
Dodaję do ciasta na pierogi zamiast masła. Wychodzi delikatne i elastyczne
Czy miód można mrozić? Słowa doświadczonego pszczelarza mogą niektórych zaskoczyć
Czy miód można mrozić? Słowa doświadczonego pszczelarza mogą niektórych zaskoczyć
Od wsparcia odporności i domowego komfortu, po nowe hity w kubku. Jesień  znakiem smaku i świadomości
Od wsparcia odporności i domowego komfortu, po nowe hity w kubku. Jesień znakiem smaku i świadomości