Poszła do najlepszej restauracji koło Zakopanego. Nie uwierzysz, ile zapłaciła za jedzenie

Popularna tiktokerka odwiedziła najdroższą i najlepszą restaurację w Kościelisku obok Zakopanego. Rachunek, jaki przyszło jej zapłacić, powala na kolana.

Poszła do najlepszej restauracji koło Zakopanego. To więcej niż "paragon grozy"Poszła do najlepszej restauracji koło Zakopanego. To więcej niż "paragon grozy"
Źródło zdjęć: © TikTok | Wyższy Instytut Smaku

Na naszej stronie możesz znaleźć całą masę artykułów z testowaniem jedzenia. Wiele z takich publikacji dotyczy konkretnych miejsc na terenie naszego kraju. I moim zdaniem jest to bardzo pożyteczna wiedza

Dlaczego? Otóż dzięki takim rekomendacjom masz gotową listę miejsc, które warto odwiedzić. Jednocześnie możesz wstępnie przygotować się finansowo, bo osoby testujące jedzenie, zazwyczaj podają też konkretne ceny. Tak więc wszystkie potrzebne informacje masz w jednym miejscu!

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Tarta z borówkami bez pieczenia. Smakuje i wygląda jak z najlepszej cukierni

Tiktokerka odwiedziła zakopiańską perełkę kulinarną

Jeśli śledzisz moje artykuły od dłuższego czasu, to doskonale kojarzysz Agę, która na TikToku prowadzi bardzo ciekawy kanał @wyzszy_instytut_smaku. Tiktokerka testuje zarówno catering od znanych gwiazd i celebrytów, jak i odwiedza ciekawe restauracje w Polsce. Swoimi doświadczeniami dzieli się następnie ze swoimi obserwującymi.

Moim skromnym zdaniem robi to w ciekawy sposób, dlatego śledzę jej poczynania na bieżąco. Co więcej, Aga jest mega autentyczna, a to bardzo ważne przy tego typu działaniach. 

Restauracja pod lupą testerki

W ostatnim czasie na kanale Agi pojawił się nowy film z relacją odwiedzin restauracji Giewont w Kościelisku. Z relacji Agi wynika, że omawiany lokal otrzymał rekomendację Michelin, a to naprawdę sporo znaczy. 

Co więcej, jej zdaniem karta dań, jaką miała okazję przetestować, to "prawdziwa uczta dla podniebienia". Można znaleźć w niej m.in. regionalnego pstrąga, żabie udka z ziołami z prywatnej uprawy, czy łososia z Wysp Owczych. 

Serce Agi podbiły też pyszne desery, które jej zdaniem to "istne niebo". Z jej relacji wynika, że coś dla siebie znajdą też osoby pełnoletnie, gdzie czeka na nich sommelier z ogromną wiedzą. Ogólnie Aga oceniła poziom obsługi oraz otrzymanych dań 10/10.

Aga była pod wielkim wrażeniem menu i obsługi
Aga była pod wielkim wrażeniem menu i obsługi © TikTok | @wyzszy_instytut_smak

Na koniec zaprezentowała też paragon, jaki przyszło jej zapłacić. I od razu należy podkreślić, że końcowy koszt naprawdę robi wrażenie. Za całą ucztę tiktokerka zapłaciła dokładnie 1120 zł. Nic więc dziwnego, że pod jej filmem rozgrzała niemała dyskusja

Nie brakuje osób, dla których wydanie ponad tysiąca złotych na jedzenie to przesada. Są jednak i tacy, którzy uważają, że wizyta w takim miejscu to nie tylko zaspokojenie głodu, ale przede wszystkim swego rodzaju przeżycie kulinarne. A ty co myślisz o rachunku? Twoim zdaniem to przesada, czy coś zupełnie normalnego?

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy