Poszła do najlepszej restauracji koło Zakopanego. Nie uwierzysz, ile zapłaciła za jedzenie

Popularna tiktokerka odwiedziła najdroższą i najlepszą restaurację w Kościelisku obok Zakopanego. Rachunek, jaki przyszło jej zapłacić, powala na kolana.

Poszła do najlepszej restauracji koło Zakopanego. To więcej niż "paragon grozy"Poszła do najlepszej restauracji koło Zakopanego. To więcej niż "paragon grozy"
Źródło zdjęć: © TikTok | Wyższy Instytut Smaku
Marzena Pęcak

Na naszej stronie możesz znaleźć całą masę artykułów z testowaniem jedzenia. Wiele z takich publikacji dotyczy konkretnych miejsc na terenie naszego kraju. I moim zdaniem jest to bardzo pożyteczna wiedza

Dlaczego? Otóż dzięki takim rekomendacjom masz gotową listę miejsc, które warto odwiedzić. Jednocześnie możesz wstępnie przygotować się finansowo, bo osoby testujące jedzenie, zazwyczaj podają też konkretne ceny. Tak więc wszystkie potrzebne informacje masz w jednym miejscu!

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Tarta z borówkami bez pieczenia. Smakuje i wygląda jak z najlepszej cukierni

Tiktokerka odwiedziła zakopiańską perełkę kulinarną

Jeśli śledzisz moje artykuły od dłuższego czasu, to doskonale kojarzysz Agę, która na TikToku prowadzi bardzo ciekawy kanał @wyzszy_instytut_smaku. Tiktokerka testuje zarówno catering od znanych gwiazd i celebrytów, jak i odwiedza ciekawe restauracje w Polsce. Swoimi doświadczeniami dzieli się następnie ze swoimi obserwującymi.

Moim skromnym zdaniem robi to w ciekawy sposób, dlatego śledzę jej poczynania na bieżąco. Co więcej, Aga jest mega autentyczna, a to bardzo ważne przy tego typu działaniach. 

Restauracja pod lupą testerki

W ostatnim czasie na kanale Agi pojawił się nowy film z relacją odwiedzin restauracji Giewont w Kościelisku. Z relacji Agi wynika, że omawiany lokal otrzymał rekomendację Michelin, a to naprawdę sporo znaczy. 

Co więcej, jej zdaniem karta dań, jaką miała okazję przetestować, to "prawdziwa uczta dla podniebienia". Można znaleźć w niej m.in. regionalnego pstrąga, żabie udka z ziołami z prywatnej uprawy, czy łososia z Wysp Owczych. 

Serce Agi podbiły też pyszne desery, które jej zdaniem to "istne niebo". Z jej relacji wynika, że coś dla siebie znajdą też osoby pełnoletnie, gdzie czeka na nich sommelier z ogromną wiedzą. Ogólnie Aga oceniła poziom obsługi oraz otrzymanych dań 10/10.

Aga była pod wielkim wrażeniem menu i obsługi
Aga była pod wielkim wrażeniem menu i obsługi © TikTok | @wyzszy_instytut_smak

Na koniec zaprezentowała też paragon, jaki przyszło jej zapłacić. I od razu należy podkreślić, że końcowy koszt naprawdę robi wrażenie. Za całą ucztę tiktokerka zapłaciła dokładnie 1120 zł. Nic więc dziwnego, że pod jej filmem rozgrzała niemała dyskusja

Nie brakuje osób, dla których wydanie ponad tysiąca złotych na jedzenie to przesada. Są jednak i tacy, którzy uważają, że wizyta w takim miejscu to nie tylko zaspokojenie głodu, ale przede wszystkim swego rodzaju przeżycie kulinarne. A ty co myślisz o rachunku? Twoim zdaniem to przesada, czy coś zupełnie normalnego?

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska