Rogaliki z trzech składników są idealne do kawy. Dzięki metodzie 1:1:1 zrobisz je w mig

Jeśli szukasz łatwego i szybkiego przepisu na rogaliki, to koniecznie wypróbuj przepis na rogaliki z trzech składników. Poradzą sobie z nim nawet osoby, które nie mają doświadczenia w pieczeniu.

Rogaliki z trzech składników są idealne do kawy. Dzięki metodzie 1:1:1 zrobisz je w migRogaliki z trzech składników są idealne do kawy. Dzięki metodzie 1:1:1 zrobisz je w mig
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
Marcin Michałowski

Rogaliki z trzech składników to idealne towarzystwo dla twojej ulubionej kawy o każdej porze dnia. Dzięki sprawdzonej metodzie 1:1:1, przygotowanie tych pyszności staje się prawdziwą przyjemnością nawet dla tych, którzy nie są mistrzami w kuchni.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zrób niespodziankę ukochanej osobie i przygotuj mega urocze śniadanie

Szukasz przepisu na rogaliki, które zrobią furorę bez zbędnych komplikacji? Oto metoda 1:1:1, która sprawi, że zaskoczysz siebie i swoich gości. Bez względu na poziom doświadczenia kulinarnego, z tym przepisem każdy stanie się mistrzem w przygotowywaniu idealnych rogalików.

Prosty przepis na rogaliki z trzech składników

Do przygotowania rogalików z trzech składników potrzebne są tylko trzy podstawowe produkty: mąka, masło i twaróg. Dzięki metodzie 1:1:1, czyli używaniu takich samych proporcji składników, ciasto jest łatwe do wyrobienia i proces ten nie zajmuje dużo czasu.

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej,
  • 300 g twarogu sernikowego,
  • 300 g zimnego masła,
  • powidła, dżem lub krem czekoladowy do nadzienia,
  • cukier puder do posypania.

Przygotowanie:

  1. Do miski wsyp mąkę, dodaj masło i twaróg sernikowy. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie wyrabiaj rękoma do uzyskania gładkiego ciasta.
  2. Ciasto podziel na dwie równe części i uformuj z nich kulki. Owiń je folią spożywczą i wstaw do lodówki na około 30 minut.
  3. Po tym czasie stolnicę oprósz mąką i rozwałkuj jedną z kulek ciasta na cienki placek.
  4. Placek pokrój na trójkąty. Na każdy trójkąt nałóż łyżeczkę powidła lub ulubionego dżemu lub kremu czekoladowego.
  5. Trójkąty zwijaj od podstawy w kierunku wierzchołka.
  6. Ułóż rogaliki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  7. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 20 minut, aż rogaliki się zarumienią.
  8. Gotowe rogaliki posyp cukrem pudrem.

Dzięki metodzie 1:1:1 możesz cieszyć się pysznymi wypiekami bez zbędnego wysiłku. Dodaj uroku swoim popołudniowym kawom i spraw, aby rogaliki były stałym elementem twojego menu.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Smakuje jak owocowa sałatka. Wyreguluje ciśnienie i rozluźni napięcie
Smakuje jak owocowa sałatka. Wyreguluje ciśnienie i rozluźni napięcie
Wielu grzybiarzy twierdzi, że jest lepszy od prawdziwka. Wciąż nie doceniamy tego grzyba
Wielu grzybiarzy twierdzi, że jest lepszy od prawdziwka. Wciąż nie doceniamy tego grzyba
Wlej do solanki i zanurz mięso. Nudny kurczak nabierze smaku
Wlej do solanki i zanurz mięso. Nudny kurczak nabierze smaku
Na podwieczorek piekę Orzeszówkę. Znika do ostatniego kawałka
Na podwieczorek piekę Orzeszówkę. Znika do ostatniego kawałka
O niebo lepszy niż pieczarki, a mało znany w Polsce. Gdy zobaczysz w sklepie, kupuj bez wahania
O niebo lepszy niż pieczarki, a mało znany w Polsce. Gdy zobaczysz w sklepie, kupuj bez wahania
Coraz częściej w sklepach. Polacy nie widzą, jak je przygotować
Coraz częściej w sklepach. Polacy nie widzą, jak je przygotować
To dlatego włoskie kotlety mielone są tak mięciutkie. Wszystko dzięki 1 dodatkowi
To dlatego włoskie kotlety mielone są tak mięciutkie. Wszystko dzięki 1 dodatkowi
Dodaj do kawy. Od razu poprawi nastrój i doda energii na cały poranek
Dodaj do kawy. Od razu poprawi nastrój i doda energii na cały poranek
Najgorszy błąd przy grzybach. Tracą smak i większość wartości
Najgorszy błąd przy grzybach. Tracą smak i większość wartości
Zamiast chlebka bananowego, przygotowuje coś innego. Smakuje jeszcze lepiej i jest dziecinnie prosty
Zamiast chlebka bananowego, przygotowuje coś innego. Smakuje jeszcze lepiej i jest dziecinnie prosty
Dietetyk wskazał jako jedno z najzdrowszych dań. W PRL-u babcie gotowały co chwilę
Dietetyk wskazał jako jedno z najzdrowszych dań. W PRL-u babcie gotowały co chwilę
Prosty sposób. Otwarty koncentrat pomidorowy już nie spleśnieje
Prosty sposób. Otwarty koncentrat pomidorowy już nie spleśnieje