InspiracjeRogaliki z trzech składników są idealne do kawy. Dzięki metodzie 1:1:1 zrobisz je w mig

Rogaliki z trzech składników są idealne do kawy. Dzięki metodzie 1:1:1 zrobisz je w mig

Rogaliki z trzech składników są idealne do kawy. Dzięki metodzie 1:1:1 zrobisz je w mig
Rogaliki z trzech składników są idealne do kawy. Dzięki metodzie 1:1:1 zrobisz je w mig
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
08.01.2024 07:58, aktualizacja: 08.01.2024 08:32

Jeśli szukasz łatwego i szybkiego przepisu na rogaliki, to koniecznie wypróbuj przepis na rogaliki z trzech składników. Poradzą sobie z nim nawet osoby, które nie mają doświadczenia w pieczeniu.

Rogaliki z trzech składników to idealne towarzystwo dla twojej ulubionej kawy o każdej porze dnia. Dzięki sprawdzonej metodzie 1:1:1, przygotowanie tych pyszności staje się prawdziwą przyjemnością nawet dla tych, którzy nie są mistrzami w kuchni.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Szukasz przepisu na rogaliki, które zrobią furorę bez zbędnych komplikacji? Oto metoda 1:1:1, która sprawi, że zaskoczysz siebie i swoich gości. Bez względu na poziom doświadczenia kulinarnego, z tym przepisem każdy stanie się mistrzem w przygotowywaniu idealnych rogalików.

Prosty przepis na rogaliki z trzech składników

Do przygotowania rogalików z trzech składników potrzebne są tylko trzy podstawowe produkty: mąka, masło i twaróg. Dzięki metodzie 1:1:1, czyli używaniu takich samych proporcji składników, ciasto jest łatwe do wyrobienia i proces ten nie zajmuje dużo czasu.

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej,
  • 300 g twarogu sernikowego,
  • 300 g zimnego masła,
  • powidła, dżem lub krem czekoladowy do nadzienia,
  • cukier puder do posypania.

Przygotowanie:

  1. Do miski wsyp mąkę, dodaj masło i twaróg sernikowy. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie wyrabiaj rękoma do uzyskania gładkiego ciasta.
  2. Ciasto podziel na dwie równe części i uformuj z nich kulki. Owiń je folią spożywczą i wstaw do lodówki na około 30 minut.
  3. Po tym czasie stolnicę oprósz mąką i rozwałkuj jedną z kulek ciasta na cienki placek.
  4. Placek pokrój na trójkąty. Na każdy trójkąt nałóż łyżeczkę powidła lub ulubionego dżemu lub kremu czekoladowego.
  5. Trójkąty zwijaj od podstawy w kierunku wierzchołka.
  6. Ułóż rogaliki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  7. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 20 minut, aż rogaliki się zarumienią.
  8. Gotowe rogaliki posyp cukrem pudrem.

Dzięki metodzie 1:1:1 możesz cieszyć się pysznymi wypiekami bez zbędnego wysiłku. Dodaj uroku swoim popołudniowym kawom i spraw, aby rogaliki były stałym elementem twojego menu.

Źródło artykułu:Pysznosci.pl
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także