Sernik malinowy bez pieczenia. Forma jego podania zaskoczy każdego!

W przypadku każdego przygotowanego ciasta, liczy się nie tylko jego wyjątkowy smak, ale również prostota przygotowania. Dlatego też, coraz chętniej każdy przygotowuje takie ciasta, które nie wymagają pieczenia. Jeśli szukasz inspiracji na takie desery, to sernik malinowy bez pieczenia będzie przysłowiowym strzałem w dziesiątkę!

ObrazekSernik malinowy bez pieczenia - Pyszności; Foto: kadr z materiału na kanale YouTube Home Cooking Adventure
Karol Wiak

Dlaczego warto przygotować sernik malinowy bez pieczenia?

Na samym wstępie warto podkreślić, że jest to ciasto inne niż wszystkie. Oprócz tego, że nie wymaga pieczenia, to sama forma jego podania może zaskoczyć każdego. Są to bowiem mini kulki sernikowe. Takie małe kęsy sernika są proste do zrobienia i znikną z talerza w mgnieniu oka. Ich niezwykłym atutem jest również fakt, że prezentują się naprawdę wyjątkowo, dlatego sprawdzą się idealnie w przypadku wizyty gości, czy podczas rodzinnych spotkań. Najważniejsze jest jednak to, że pokochasz sernik malinowy bez pieczenia i będziesz chciał robić go nieustannie.

Obrazek
Przygotowanie kulek sernikowych - Pyszności; Foto: kadr z materiału na kanale YouTube Home Cooking Adventure

Jak przygotować sernik malinowy bez pieczenia?

Jak przystało na ciasta bez pieczenia, również i w tym przypadku będzie miło, łatwo, przyjemnie i na końcu - smacznie. Efekt jest wart zachodu, dlatego wypróbuj recepturę na tę słodką przekąskę już dziś. Zarówno twoi domownicy, jak i goście, na pewno będą zaskoczeni.

Składniki:

  • około 350 g malin umytych i osuszonych
  • 800 g serka śmietankowego
  • 1/3 szklanki cukru
  • 2 szklanki bitej śmietany
  • opakowanie krakersów graham.

Sposób przygotowania:

Sernik malinowy bez pieczenia to deser warty grzechu. Rozpocznij od zmiksowania serka śmietankowego z cukrem w misce. Dodaj maliny i dokładnie wymieszaj - tak, by maliny się nie rozpadły. W następnej kolejności, dodaj bitą śmietanę i wymieszaj szpatułką. Następnie wstaw masę do zamrażarki na 2 godziny. Krakersy umieść w robocie kuchennym i rozgnieć je na okruchy. Przy pomocy łyżki stołowej porcjuj serek śmietankowy, obtaczając go w okruchach z krakersów. Gotowe kulki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Obrazek
Mini kulki sernikowe - Pyszności; Foto kadr z materiału na kanale YouTube Home Cooking Adventure

Jeśli zauważysz, że masa sernikowa robi się zbyt luźna, to włóż ją jeszcze na chwilę do zamrażarki. Gdy wszystkie kulki sernikowe będą gotowe, to wstaw je na kilka godzin do zamrażarki. Przed podaniem, odstaw je na 5 minut w temperaturze pokojowej, aby nabrały odpowiedniej miękkości. Smacznego!

Lubisz ciasta bez pieczenia? Zobacz na naszym kanale YouTube, jak zrobić ciasto Raffaello:

Wybrane dla Ciebie

Wrzucam na budyń i zapiekam. Ciasto znika w mgnieniu oka
Wrzucam na budyń i zapiekam. Ciasto znika w mgnieniu oka
Zrobiłam je z przepisu Karola Okrasy. Inne placki z cukinii mogą się schować
Zrobiłam je z przepisu Karola Okrasy. Inne placki z cukinii mogą się schować
Dodaj do gotującego się kalafiora. Zapomnisz o wzdęciach po tym warzywie
Dodaj do gotującego się kalafiora. Zapomnisz o wzdęciach po tym warzywie
Do surówki z kiszonej kapusty dodaj dwa składniki ekstra. Nikt nie będzie chciał słyszeć o starszej wersji
Do surówki z kiszonej kapusty dodaj dwa składniki ekstra. Nikt nie będzie chciał słyszeć o starszej wersji
Ekspresowa babka z najzdrowszymi polskimi owocami. Śpiesz się, bo sezon niedługo się skończy
Ekspresowa babka z najzdrowszymi polskimi owocami. Śpiesz się, bo sezon niedługo się skończy
Najzdrowsza wątróbka. Pełna żelaza, białka i najmniej zanieczyszczona
Najzdrowsza wątróbka. Pełna żelaza, białka i najmniej zanieczyszczona
Ten ser to skarb Podlasia, a Polacy prawie nie znają. Smaczniejszy niż gouda, napakowany białkiem jak kurczak
Ten ser to skarb Podlasia, a Polacy prawie nie znają. Smaczniejszy niż gouda, napakowany białkiem jak kurczak
Podpatrzyłam trik u Strzelczyka. W kilka minut kapusta na gołąbki jest miękka, a liście same odchodzą
Podpatrzyłam trik u Strzelczyka. W kilka minut kapusta na gołąbki jest miękka, a liście same odchodzą
Fasolkę po bretońsku gotuję z tym dodatkiem. Wychodzi gęsta bez mąki i zasmażki
Fasolkę po bretońsku gotuję z tym dodatkiem. Wychodzi gęsta bez mąki i zasmażki
Rusza sezon na zbiory tych polskich owoców. Nie ma nic lepszego dla odporności
Rusza sezon na zbiory tych polskich owoców. Nie ma nic lepszego dla odporności
Resztki z obiadu przerabiam na smarowidło do chleba. W diecie seniora to składnik na wagę złota
Resztki z obiadu przerabiam na smarowidło do chleba. W diecie seniora to składnik na wagę złota
Przez lata żyliśmy w błędzie. Najlepszy tłuszcz do smażenia jajek to wcale nie masło
Przez lata żyliśmy w błędzie. Najlepszy tłuszcz do smażenia jajek to wcale nie masło