Sernik malinowy bez pieczenia. Forma jego podania zaskoczy każdego!

W przypadku każdego przygotowanego ciasta, liczy się nie tylko jego wyjątkowy smak, ale również prostota przygotowania. Dlatego też, coraz chętniej każdy przygotowuje takie ciasta, które nie wymagają pieczenia. Jeśli szukasz inspiracji na takie desery, to sernik malinowy bez pieczenia będzie przysłowiowym strzałem w dziesiątkę!

ObrazekSernik malinowy bez pieczenia - Pyszności; Foto: kadr z materiału na kanale YouTube Home Cooking Adventure
Karol Wiak
SKOMENTUJ

Dlaczego warto przygotować sernik malinowy bez pieczenia?

Na samym wstępie warto podkreślić, że jest to ciasto inne niż wszystkie. Oprócz tego, że nie wymaga pieczenia, to sama forma jego podania może zaskoczyć każdego. Są to bowiem mini kulki sernikowe. Takie małe kęsy sernika są proste do zrobienia i znikną z talerza w mgnieniu oka. Ich niezwykłym atutem jest również fakt, że prezentują się naprawdę wyjątkowo, dlatego sprawdzą się idealnie w przypadku wizyty gości, czy podczas rodzinnych spotkań. Najważniejsze jest jednak to, że pokochasz sernik malinowy bez pieczenia i będziesz chciał robić go nieustannie.

Obrazek
Przygotowanie kulek sernikowych - Pyszności; Foto: kadr z materiału na kanale YouTube Home Cooking Adventure

Jak przygotować sernik malinowy bez pieczenia?

Jak przystało na ciasta bez pieczenia, również i w tym przypadku będzie miło, łatwo, przyjemnie i na końcu - smacznie. Efekt jest wart zachodu, dlatego wypróbuj recepturę na tę słodką przekąskę już dziś. Zarówno twoi domownicy, jak i goście, na pewno będą zaskoczeni.

Składniki:

  • około 350 g malin umytych i osuszonych
  • 800 g serka śmietankowego
  • 1/3 szklanki cukru
  • 2 szklanki bitej śmietany
  • opakowanie krakersów graham.

Sposób przygotowania:

Sernik malinowy bez pieczenia to deser warty grzechu. Rozpocznij od zmiksowania serka śmietankowego z cukrem w misce. Dodaj maliny i dokładnie wymieszaj - tak, by maliny się nie rozpadły. W następnej kolejności, dodaj bitą śmietanę i wymieszaj szpatułką. Następnie wstaw masę do zamrażarki na 2 godziny. Krakersy umieść w robocie kuchennym i rozgnieć je na okruchy. Przy pomocy łyżki stołowej porcjuj serek śmietankowy, obtaczając go w okruchach z krakersów. Gotowe kulki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Obrazek
Mini kulki sernikowe - Pyszności; Foto kadr z materiału na kanale YouTube Home Cooking Adventure

Jeśli zauważysz, że masa sernikowa robi się zbyt luźna, to włóż ją jeszcze na chwilę do zamrażarki. Gdy wszystkie kulki sernikowe będą gotowe, to wstaw je na kilka godzin do zamrażarki. Przed podaniem, odstaw je na 5 minut w temperaturze pokojowej, aby nabrały odpowiedniej miękkości. Smacznego!

Lubisz ciasta bez pieczenia? Zobacz na naszym kanale YouTube, jak zrobić ciasto Raffaello:

Wybrane dla Ciebie

Bób po sycylijsku zawładnął moją kuchnią. Robię go niemal codziennie
Bób po sycylijsku zawładnął moją kuchnią. Robię go niemal codziennie
Co się stanie z twoim ciałem, gdy codziennie zjesz ogórka kiszonego? Wielu nie ma świadomości
Co się stanie z twoim ciałem, gdy codziennie zjesz ogórka kiszonego? Wielu nie ma świadomości
Już w sklepie zauważysz, czy arbuz był sztucznie pędzony. Jeden szczegół to zdradza
Już w sklepie zauważysz, czy arbuz był sztucznie pędzony. Jeden szczegół to zdradza
Młoda kapusta do słoików. Dorzuć te dodatki, a zjesz szybciej niż doniesiesz do spiżarni
Młoda kapusta do słoików. Dorzuć te dodatki, a zjesz szybciej niż doniesiesz do spiżarni
Ciasto z truskawkami od Magdy Gessler. Przepis banalny, a smak i wygląd jak z najlepszej cukierni
Ciasto z truskawkami od Magdy Gessler. Przepis banalny, a smak i wygląd jak z najlepszej cukierni
Leczo i zwykły gulasz mogą się przy nim schować. Odkąd jadłam w Bułgarii, robię co chwilę
Leczo i zwykły gulasz mogą się przy nim schować. Odkąd jadłam w Bułgarii, robię co chwilę
Lepsza niż malina i truskawka. W Polsce mało znana, a bardzo zdrowa i rośnie nawet na balkonie
Lepsza niż malina i truskawka. W Polsce mało znana, a bardzo zdrowa i rośnie nawet na balkonie
Ten chleb można jeść bez wyrzutów sumienia. Jest pyszny, a nie ma drożdży i glutenu
Ten chleb można jeść bez wyrzutów sumienia. Jest pyszny, a nie ma drożdży i glutenu
Bez mięsa, a znika ze stołu w mgnieniu oka. Nawet węgierskie leczo mi tak nie smakuje
Bez mięsa, a znika ze stołu w mgnieniu oka. Nawet węgierskie leczo mi tak nie smakuje
Kopytka z ziemniaków są już niemodne. Robię je z innego warzywa i każdy chwali
Kopytka z ziemniaków są już niemodne. Robię je z innego warzywa i każdy chwali
Już nie boczek i cebula. Teraz robię jajecznicę z innym składnikiem i jest o niebo lepsza
Już nie boczek i cebula. Teraz robię jajecznicę z innym składnikiem i jest o niebo lepsza
Jak prawidłowo mrozić truskawki? Wiele osób popełnia błąd, przez który są potem niedobre
Jak prawidłowo mrozić truskawki? Wiele osób popełnia błąd, przez który są potem niedobre